Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Täysi vuosi blogia

TORSTAINA 15.2.2007 tuli täyteen täysi vuosi bloginpitoa. Ikäänkuin sen kunniaksi julkaisen uudestaan ensimmäisen blogilastuni. ..................................................................................... 
15. helmikuuta Väkivaltaa MTV3:n 45 minuuttia nosti esiin vaikean aiheen: opettajiin kohdistuvan väkivallan. Eikä vain opettajiin- vaan myös avustajiin. Osa lapsista on pahasti rikki- eikä liimaa löydy. Espoossa ollaan käynnistämässä ns. ART-hanketta, ja Auroran koululta siihen osallistuu peräti kuusi opettajaa. Kyseessä on USA:ssa ideoitu koulutusohjelma, jossa pyritään opettamaan lapsille aggressiivisuutta korvaavia käyttäytymistapoja. .................................................................................... 
 MONEN MONTAA on vuoden aikana kommentoitu. Jotkut teemat näyttävät kiehtovan yhä uudelleen. Näitä ovat olleet ainakin tulospalkka, väkivalta, kokopäiväkoulu ja koulujen lakkauttaminen. Pitkään on tullut pohdittua mm. retkien maksuttomuutta, vanhempien oikeutta valita koulu, JETTIÄ, oppimiskeskusideaa. Aristokatteja ja rehtorien jaksamista. 

JOTKUT ASIAT olen unohtanut kokonaan. Mitähän mahtaa kuulua vainotulle rehtorille Olli Poroilalle? Entä Sorellalle? Hanurihimokin on edelleen tyydyttämättä. 

 JA MONI muukin arjen asia palaa blogilastuja selaillessa mieleen. Mukavia muistoja koulutustilaisuuksista. Kuinka ylpeä olin, kun haimme poikien kanssa mersun Tampereelta tai kun opebändi on esiintynyt tai kun sain olla lisensiaatin työn tarkastaja tai kun artikkeleitani on julkaistu kirjoissa tai kun sain ruveta ritariksi. Kuinka innostuin Johnny Cashista (sekin on jo tasaantunut) ja Michael Fullanista ja näkemistäni leffoista ja näytelmistä. Kuinka tarmokkaasti sitä on kirjoittellut kasvatukseen liityvistä asioista ja esim. opettajasukupolvista kesäkuussa. Paljon porua-vähän villoja? Aivan hullun hommalta vaikuttaa vappuna tehty %-lukujen lastu. Ja kuinka Atkinsonin dieetilta haihdutetut kilot ovat tulleet jo aikaa sitten takaisin. 

SILTI KIVA, että on tullut kirjoiteltua.

Ei kommentteja: