Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Excursiolla Etelä-Sipoon koulussa



KUVA: Rehtori Jorma Joki-Korpela esitteli espoolaisdelegaatiolle koulunsa aamu- ja iltapäivätoimintaa

AURORAN koululla on siis tarkoitus käynnistää ensi syksynä ns. turvallisen iltapäivän kokeilu. Valmisteluryhmä kävi tänään perjantaina tutustumassa maankuulun Etelä-Sipoon koulun malliin. Ryhmää johti opetuspäällikkö Ilpo Salonen.

ETELÄ-SIPOON koulussa on tällä hetkellä 270 oppilasta, ja koulurakennus on ihanan sokkeloinen 1970-luvun puurakennus. Samassa rakennuksessa toimii myös ruotsinkielinen alakoulu, kirjasto ja mm. kansalaisopisto. Luokkahuoneiden väleissä oli viehättäviä pikkupihoja, joissa oli mm. kaksi jänistä.

KOULU on halunnut edistää oppilaiden hyvinvointia jo pitkään. Yksi keino tähän on ollut aamu- ja iltapäivätoiminta. Koulu oli vuodet 2002-2005 mukana kuuluisassa Mukava-hankkeessa. Siinä koulu sai Sitralta ylimääräistä rahaa, jolla se pystyi järjestämään koulupäivän sisään jopa 50 kerhoa!

Tällä hetkellä toiminnassa on mukana 120 oppilasta. Heistä lakisääteiden toiminnan piirissä on 80, loput ovat 3.-6.-luokkalaisia. Aamutoimintaa on tarjolla klo 7.00-9.30, ja se maksaa huoltajille 15 € viikko. Se on halpa hinta huolenpidosta. Aamupala syödään kotona.

Koulun oppitunnit sijoittuvat välille 8.30-14.30. Iltapäivätoiminta ja harrastuskerhot ajoittuvat välille 12.30-17.15. Oppilaat tulevat, kun tunnit päättyvät. Aamu- ja iltapäivätoiminnalle on annettu oma, pysyvä tila (entinen mu-ku-luokka). Iltapäivätoiminnasta kellotetaan sitten oppilaat niihin kerhoihin, joihin he todella haluavat mennä. Nyt koulunkäyntiavustajien jne. vetämiä kerhoja on 25. Lisäksi koulun ip-toimintaa täydentää/rikastaa ulkopuolisten järjestämä kerhotoiminta, erityisesti Porvoon Seudun Musiikkiopisto.

REHTORI kuvasi koulun toimintamallia koulukeskeiseksi. Toimintaa koordinoi rehtori, ja kaikki kuusi työntekijää ovat koulun palveluksessa. Koulupäivää on eheytetty. Oppilaat saavat koulussa opetuksen lisäksi laadukasta vapaa-ajan toimintaa (virkitys, lepo ja harrastuksissa edistyminen) turvallisessa kouluympäristössä

PERHE voi valita kuinka monena päivänä ja kuinka monta tuntia yhdessä päivässä (3-5 tuntia) lapsi palvelua tarvitsee. Tämä otetaan huomioon hinnoittelussa. Halvimmillaan hinta on 15 euroa /kk, kalleimmillaan 100 euroa. Iltapäivällä tarjotaan myös välipala.

Ks. lisää http://www.sipoo.fi/esk/

Ei kommentteja: