Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, helmikuuta 19, 2007

Ensimmäinen koulunkeskeytyspäivä


ENSIMMÄINEN talviloman vuoksi pidetty koulunkeskeytyspäivä on sujunut leppoisasti. Tein hommia pääosin kotona, ja piipahdin iltapäivällä tyhjässä koulussa. Ei oppilaita, ei opettajia, ei sihteeriä. Sisäinen postikaan ei kulje, joten kaikki tehtäväksiannot kulkevat sähköpostia pitkin.

Sinikka Niska-Virta tavoitti minut käänykästä ja pyysi paikkaamaan ensi viikolla KUNTA 10-infossa jotain jolle oli tullut este. Rohkaisen porukkaa tarttumaan tuloksiin kertomalla omasta hankkeestamme. Sehän sopii. Taas tippuu plussapisteitä tulospalkkioporfolioomme.

Puolitoipilaalle tauko koulutyössä tekee tosi hyvää. Ehdin viikonvaiheessa tehdä muistiinpanot kirjanipusta, joka on seissyt jo tovin. Minulla on tapana jättää hieman aikaa kirjan lukemisen ja muistiinpanojen tekemisen välille. Epäoleellinen ikäänkuin kuivuu pois. Kirjanipun antoisin oli tällä kertaa Torkin kirjoittama "Puhevalta", innostava teos retoriikasta. Lisäksi selailin läpi Haapaniemen Raunolta saamani Opettajalehtien vuosikerran vuodelta 1915. Olisipa aikaa....

TÄMÄ VIIKKO on kaikkiaan suvanto. Huomiselle tapaamisia on sovittu kaksi. Keskiviikkona ajelen Padasjoelle puhumaan opettajista muutoksessa vuosilomapäivän ratoksi. Torstai ja perjantai ovat ihanan tyhjiä. Ne tarvitaan neljännen "kvinttiilin" suunnitteluun :-)

Ei kommentteja: