Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 21, 2023

Kouluvaarin uutisia 13/2023


S
e oli jälleen perjantai ja kouluvaari-päivä. Itse asiassa toinen tällä viikolla, sillä tiistaina vaari sai assisteerata Peter Panin harjoittelua. Perjantaina oli Ihana keväinen päivä ja luokalla nastaa touhua niin  sisällä kuin pihalla. 






  • Klo 9. Päivän avaus: Todettiin: 3 lasta poissa. Sitten käytiin läpi viikon ohjelma. Yeah! Heti alkuun digimatematiikkaa. Chromebookeilla kertotaulujen har-joittelua pelaamalla.  Silmät oikein kiilsi.  Apuna jälleen kaksi 6. luokkalaista digiagenttia.   
  • Klo 9.45- 10 Välitunti. Olihan hieno ilma.
  • Klo 10 - 10.30. Lukupiiri yhdessä valmistavan luokan oppilaiden kanssa. Tällä kertaa pihalla. Jatkettiin lyhyiden repliikkien lukua pienissä ryhmissä ääneen. Ja piirileikittiin. Ja ihailtiin eilen tehtyjä liitupihapiirustuksia (Steve).
  • Klo 10. 30 - noin 10.45 koululounas: Nyt listalla broilerhöyhennöstä ja riisintapaista. Ai, että maistui. 
  • Klo 10.45- 11.00 vapaata leikkiä. Käsitöiden viimeistelyä. Lokikirjojen tarkastusta. 
  • Klo 11 alkoi musiikin tunti. Kerrattiin tamburiineilla, rummuilla ja  marakasseilla rytminuottien lukua hauskan musiikkipelin avulla. Sitten laulettiin Peter Pan-näytelmän lauluja, jotta sanat jäävät päähän. Hyvin pysyivät siellä. Sitten paikat kuntoon, koska siestan jälkeen ei enää tultu omaan luokkaan .
  • Klo 12.05- 12.45 oli Siesta. Tukiopetusta tavutuksessa sai  pikkuryhmä oppilaita. Tosi tärkeää.  
  • Klo 12.45-13.30 hajauduttiin eri katsomusaineiden ryhmiin.  Evluteilla., oli vuorossa tutustuminen katoliseen uskontoon. Vatikaani. Paavi. Krusifiksi. Abe Maria.... Ja muutama pääasia vihkoon.
Kouluvaari sai tänään olla  avustava valvoja, sormesta tikun poistaja  ja roudaripomo.  Apua! kynien teroitus unohtui. 

Peter Pan etenee hienosti
Peter Panin esityksiin on kutsuttu koko koulu vanhempineen - ja mm. Jukka Jokirannan kouluteatteriyhdistyksen johtokunta. Se on tukenut produktia pienellä avustuksella.

Esityksiä on keskiviikkona 10.5. kaksi: Kello 17 ja 18.30. Kyseessä on viides versio Aurorassa tuosta klassikosta. Ensimmäinen esitettiin keväällä 1990, toinen jouluna 1996, kolmas jouluna 2003 ja viimeinen- koko koulun elokuvana- keväällä 2010.  Jo onkin taas aika. Hauska juttu  on, että tämän kevään pääroolilaisten joukossa on tyttö, jonka äiti esitti Leenaa ensimmäisessä versiossa. 

Harjoitteluaikaa kaksi viikkoa ja pari päivää päälle. Kapteeni Koulun laiva alkaa jo rakentua lavalle. Tekniikkaa hiotaan. Kuoro harjoittelee.  Prosessin etenemistä taltioidaan. Päärooleilla oli tiistaina tunnin harjoitukset. Sain auttaa Noora-opettajaa laatimaan harjoittelua helpottavaa  kohtausjakosuunnitelmaa. 


Hyvää viikonloppua Auroran väelle  ja  2N-luokalle! Nähdään taas ensi viikolla tiistaina ja perjantaina.
 

 


Ei kommentteja: