Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 14, 2023

Kouluvaarin Uutisia 12/2023



Se oli jälleen perjantai ja kouluvaaripäivä. 
Martti sai auttaa 2N-luokassa Aurorassa  
tuttuun tapaan viisi tuntia klo 9 - 14.15. 
Olipa taas päivä täynnä iloista ja
monipuolista koulutyötä.
Kiitos kun sai olla.

Perjantain "lukujärjestykseen mahtui tiedettä ja taidetta, digiä ja  käsin tyäskentelyä:
  • Klo 9. Päivän ohjelma. Digimatematiikkaa. Chromebookeilla kolmen kertotaulun drillausta. Apuna kaksi 6. luokkalaista digiagenttia.  Hienosti sujui. Ensi viikolla on  taas matematiikan koe. Pari oppilasta sai samaan aikaan vahvaa tukea erityisopettajalta. Hienoa.
  • Klo 9.45- 10 Välitunti. Aurinkoinen, vaikka viileä ilma.
  • Klo 10 - 10.30. Lukupiiri. Yhdessä valmistavan luokan oppilaiden kanssa luettiin repliikkejä pienissä ryhmissä ääneen. Näin lukutaito vahvistuu.
  • Klo 10. 30 - noin 10.45. Koululounas: Kaitsun porukka oli valmistanut meksikolaistyyppistä herkkuruokaa: perunasiivuja, jauhelihaa, mausteita ja salaattia. Kyllä kelpasi.
  • Klo 10.45- 11.,00 Vapaata leikkiä, kunnes kaikki olivat luokassa. Noora-opettaja luki Ronja Ryövärin tytärtä.
  • Klo 11. Musiikkia. Harjoiteltiin Peter Pan-näytelmässä esitettäviä lauluja ja  opeteltiin soittamaan lyömäsoittimilla (helistimet, rummut ja tamburiini ) älytaulun antamassa tahdissa. Hyvin meni.
  • Klo 12.05- 12.45 Siesta. Pikkuryhmä  tokaluokkalaisia sai osan siestaa tukiopetusta 
  • Klo 12.45-13.30 Katsmomusaineita. Luterilaisessa uskonnossa tutututtiinkin ortodokseihin. Katsottiin kuvia Uspenskin katerdraalista, kuunneltiin messulaulula ja väritettiin ikonikuvaa.
Kouluvaari sai tänään olla kannustaja, avustava valvoja ja roudari.

Tosi hauska tapaaminen

V
anhassa Aurorassa tehtiin  myös koko koulun elokuvia. Vinski-leffojen pääosassa oli Jokirannan Jukan. lisäksi  erittäin taitava  lapsinöyttelijä Väinö. 

Tänään tuo silloin pieni poika on jo iso , koulunkäynyt ja tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittava nuori mies. Hän on ottanut keikan ohjaajaksi tuttuun lapsuuden kouluunsa. Lapset näyttivät todella pitävän hänestä, ja tietysti oli kiva kuulla, että Auroran vuodet olivat olleet hänelle tosi kivoja jopa tärkeitä.


Hyvää viikonloppua Auroran väelle  ja  2N-luokalle! Nähdään ensi viikolla tiistaina ja perjantaina.
 

 


Ei kommentteja: