Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 03, 2023

Kouluvaarisanomat 7/2023Tänään kouluvaarin pesti kesti 
klo 9:stä 13.30:een. 
2N-luokan 
koulupäivä maistui tänään 
mieli-
kuvitukselta,  
merirosvoilta,
matematiikka-
peleiltä, suomelta ja 
vanhan 
testamentin kertomukselta. 
Sekä toiveruokapäivän
kunniaksi lasagnelta.
 

ussilakon vuoksi koulusta puuttui oppilaita ja yksi opettajakin, mutta hyvin selvittiin. Klo 9 alkoi matematiikan pelitunti. Lapset jaettiin kolmeen. pisteeseen, joissa tehtiin pelimielisiä kertolaskuharjoituksia. Kyllä osasivat hyvin, ja 3 aikuista piti vauhtia yllä.

Ihanan kevättalvisen välitunnin jälkeen leikittiin valmistavan luokan oppilaitten kanssa rikkinäistä puhelinta. Oli hauskaa. Sitten käytiin läpi, onko viikon tehtävät tehty. Ja kuunneltiin ruudulta kirjan kappale. Opetuskielen hallintaa vahvistettiin tunnistamalla tarinasta suomalaiseen. saunaan liittyviä sanoja.

Koululounas maistui. Sen jälkeen oli aikaa leikkiä ja askarrella.

Yhtäkkiä Merirosvokapteeni tuli luokkaan ja haki apua vuotavaan laivaansa. Kouiuvaari sai olla lämppäribändi, kun laiva pelastettiin "Meidän laivassa"- pumppu-jumppabiisillä. Palkinnoksi katsottiin Fröbelin Palikoiden originaaliversio samasta laulusta ja harjoiteltiin sen säestyksellä tasatahtimiekkailua puupalikoilla. 

Tässä linkki esitykseen  yli 30 vuotta sitten:

Pitkällä völitunnilla  iloittiin taukotuvassa koululle tulleesta uutisesta: Jukka Jokirannan kouluteatteriyhdistys on päättänyt tukea Auroran Peter Pan- teatteriesitystä 1000 €:lla. Sillä saadaan hankittua tarpeelista teatterirekvisiittaa.

Uskonnon tunnilla kouluvaari sai opettaa opetuskieltä taitavalle oppilaalle, jonka  Islamin opettaja ei päässyt paikalle. Paljon apua oli kännykästä, jolla pystyi nopeasti näyttämään kuvia vieraasta kulttuurista tulevalle esim. sanasta pässi.
  
Iltapäivätoiminnasta


Auroralla on pitkät perinteet iltapäivätoiminnan järjestämisessä. Ja mukana on yhä  kokeneita  ja maanmainioita konkarivetäjiä mm. Marjo ja Pekka. 

On iso etu alkuopetusikäisille oppilaille, että aamupäivän koulunkäynninohjaajina toimineet ovat mukana myös  iltapäivällä. 

Vielä parempi mieli tuli, kun näki, kuinka monenlaisia kerhoja iltapäivätoiminnassa on tarjolla.Tuli ihan TIP-hankkeen vuodet mieleen.
 

Hyvää viikonloppua Auroran koulu  ja  2N-luokka!
 

 


Ei kommentteja: