Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 17, 2023

Kouluvaarin Uutisia 8/2023
Kouluvaari-Martti oli Aurorassa 
 perjantaina  
klo 9:sta 
13.30:een. 
Koululla oli paljon uutta väkeä. Opettajia oli lomilla, 
koulutuksessa ja kipeinäkin. Mutta 
hyvin hommat sujuivat.

Kevään 11 viikon lopulla ulkona oli pikkupakkasta ja pikkuliukasta. Sisällä oli lämmintä. Peter Pan-näytelmän oppilaiden kirjoittama käsikirjoitus on valmis,  lavastussuunnitelma on hyvässä vaiheessa, ja työt jaettu, ja niitä tehdään oppilasryhmissä.  Oppilailla on tässä toteutusmallissa  paljon isompi rooli skenografiassa kuin ennen vanhaan.  

Matikkapelejä, luetun ymmärtämistä, leikkiä, musiikkia ja johdatusta pääsiäisen tapahtumiin.

Perjantaipäivän ohjelma oli turvallisen tuttu.  Käytiin päivän ohjelma läpi. Sitten harjoiteltiin leikkimielisillä peleillä varmistamaan kellontuntemusta. Pisteitä oli kolme; Bingoa, kirjan tehtäviä ja kaksintaisteluita (joukkueet) kellotaulun lukutaidossa.  Joka pisteellä oli yksi aikuinen: Noora, Leena tai minä. Minä sain olla älytaululla, jossa joukkueet  tunnistivat onko väite kellotaulun näyttöä kuvaavasta kellonajasta oikea vai väärä. Jos sattuma soi (oli onnistunut klikkaamaan oikean kellonajan) sai 2 p. Jos tunnisti vastauksen vääräksi sai 1p:n. Voi kuinka voitosta riemuttiin. Tappio on myös opittu sietämään-.

Välitunnin jälkeen  saatiin turvaohjeet tiistain retkeä varten yhdessä valmistavan luokan  kanssa. Kahdella bussilla mennään, ja eväät saadaan koulusta. Reppu mukaan ilman koulutavaroita. Kohteena on Museo Leikki, josta oli myös hauska videopätkä netissä. 

Sitten lounallle. Tällä kertaa tarjolla oli limemaustettua kalaa. Sitten hiljaista leikkiä luokassa, kunnes kaikki olivat syöneet .Sitten käytiin  läpi, että viikon tehtävät tehty. Aukeamallinen luetun ymmärtämistä kehittäviä sarjakuvatehtäviä.

Musiikkituokiossa kerrattiin merirosvohenkisiä liikuntalauluja, ja harjoiteltiin kapuloilla tahdissa miekkailua.  Ja pitkälle välitunnille. Paitsi ne kakkosluokkalaiset, joille Noora antoi tukiopetusta luetun ymmärtämisessä.

Uskonnon tunnilla kuunneltiin, kun opettaja luki pääsiäisestä. Pääasiat kirjattiin vihkoihin.

Sopulipostilaatikko

Perjantaipäivän hymyhetkiä oli taukotuvan sopulipostilaatikko. Aurorassakin on oppilaiden riitoja sovittelevia oppilaita. Sovitteluun pääsee, kun täyttää anomuslomakkeen, jossa annetaan perustietoja riidasta.

Oikein mainio idea, ja antaa tehtävään sitoutuneille kasvun kannalta niin tärkeitä merkittävässä onnistumisen kokemuksia. 

Ensi viikolla onkin enää 11 viikkoa koulua ennen kesälomaa. Hienosti on opittu. Ja vielä ehtii lisää.
  
Oikein kiva päivä taas. Hyvää viikonloppua Auroran koulu  ja  2N-luokka !
 

 


Ei kommentteja: