Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, syyskuuta 23, 2012

ÄÄNESTÄ: Ovatko vanhempainillat vanhanaikaisia?

Kuva syksyn 2010 Aurora-seminaarista, joka on yksi koulumme kodin ja
koulun kasvokkaimn tapahtuva yhteistymuoto.

ELISAN uutisisissa oli tänään juttu: "Vanhempainillassa istutaan aiempaa harvemmin".  Jutun  mukaan  kouluissa järjestetään aiempaa vähemmän vanhempainiltoja. Erityisesti yläluokilla osa luokanvalvojista ei pidä vanhempainiltoja lainkaan, vaikka moni vanhempi saattaa niitä kaivata, kertoo vanhempainliitto. Liitto kaipaa edelleen kasvokkain tapaamisia.

OAJ:n mukaan käytännöissä on paljon koulukohtaisia eroja, mutta opettajien  järjestö  katsoo, että varsinkin yläluokilla sähköiset kanavat ovat luonteva tapa pitää yhteyttä kotiväkeen.

PERINTEISIIN  vanhempainiltoihin ollaan varsin usein tyytymättömiä. Paikalle ei aina saada  kaikkia vanhempia.  Yksi vaihtoehto olisi lähettää vanhempainillan ohjelma realiaikaisesti netissä. Näin  ohjelmaa voisi seurata  ja siihen  voisi myös osallistua jopa työmatkalta toiselta puolelta maailmaa.

BLOGISSA on oikeassa reunassa nyt äänestys asiasta. Ota kantaa,  pitäisikö myös vanhempainilloisaa hyödyntää uutta  tekniikkaa  ja siirtää niitä internettiin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On varmaan tarpeen tavata opettaja livenä, mutta esim meillä se tapahtuu opintosuunnitelmakekusteluissa kuitenkin. Vanhemmat taas tapaavat toisensa vanhempainyhdistyksen tilaisuuksissa. Mitään erityistä tarvetta koko koulun tai luokan yhteiselle vanhempainillalle ei useinkaan ole, samat infot menisi yhtä tehokkaasti tai tehokkaammin nettisivuilla. Erilaiset luennot taas voivat olla monen koulun yhteisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Huoltajat haluavat varmaan ulkoistaa tämänkin palvelun!
Ei siis haluta/vaivautua edes käymään koulussa.

Kyllä persoonakohtainen tapaaminen on vielä arvossaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minä haluan kyllä tavata myös lapseni luokkakavereiden vanhempiakin. Meillä on tehty huoltajien kanssa yhteisiä linjauksia esim. läksyjenteosta ja kotiintuloista.