Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 25, 2012

Hurja viikon alku

Juuri tällaisella viikolla tekisi kutaa lähteä karkuun kauas. Mutta kiinnihän
sitä jäisi :-)
SYYSKUUN viimeinen viikko on täyteen töitä lastattu. Sitä saa painaa oikein koko rahalla.

Vaikka laiska töitään laskee: niin lasken: aloitin maanantaiaamuna hommat kuuden pintaan, ja hoitelin kouluasioita vielä klo 21. Välissä muutama tunti muuta. Tänään onneksi vähän lyhyempi päivä (klo 6 - 15)

On johtokunnan esityslistaa, liitteitä, lukuvuosisuunnitelmaa, oppilashuollon kokousta ja siihen liittyviä raskaita virkavelvoitteita, riskianalyysiä, turvallisuus-organisaation päivittämistä poistumisharjoituksen suunnittelua, infoa,  virkavapauspäätöksiä, kerhoilmoittautumisten koontaa...

Ja samalla on tosi tärkeää osata mm. lohduttaa  aikuista, jotka murehtivat Hesarissa aamulla olleita tietoja uhkaavista leikkauksista koulujen määrärahoihin. Tai oirehtivat koulumme sisäilmaongelmien vuoksi. Eivät näytä ilmanpuhdistimetkaan riittävästi tai kaikkia auttavan. Yhdellä kutiaa silmämunat, usealla oirehtii iho. Kukaan ei haluaisi menettää teveyttään. Kaksi työntekijäämme joutuukin vaihtamaan työpaikkaa oireittensa vuoksi ensi viikon alusta. Se on iso juttu.  Koulu ei ole mikään kone, koulu on yhteisö, jossa jokaisen lähtö tekee kipeää.

MUTTA ei tämä koulunpito  tietenkään pelkkää synkkyyttä ja kurjuutta ole. Päiviin mahtuu yhä paljon mukavia asioita.  Isot ja pienet ihmiset jaksavat nauraa. Uusia hauskoja juttuja syntyy. Ja pian saamme aloittaa joulunäytelmäprojektin.

Ei kommentteja: