Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, toukokuuta 15, 2012

Tervetuloa kevätjuhlaan!

Musiikin Vinskiin- ja tähän puffiin-  on säveltänyt Uma Jutila

AURORAN koulun kevätjuhlat pidetään tänä vuonna Espoon Kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa torstaina 31.5.2012. 1.-3.-luokkien juhla on klo 18 ja 4.- 6.-luokkien klo 19.  Perheet, joilla on lapsia eri luokilla, voivat valita heille parhaiten sopivan näytöksen.  Toivomme, että lapset pukeutuvat juhlaan sopivalla tavalla.

Juhlaesityksenä on koko koulun elokuva "Vinski".  Sitä on ollut tekemässä melkein koko koulu. Leffassa vilahtaa toistasataa koulumme oppilaista ekaluokkalaisista kutosiin- ja muutama opettajakin. Lauluista vastaa kuorokerho, ja säestyksestä opettajien ja oppilaiden elokuvaorkesteri.

Kevätjuhla on koulun lukuvuosisuunnitelmaan merkitty tapahtuma. Jos lapsi ei voi osallistua juhlaan, huoltajien tulee etukäteen anoa lapselleen lomaa. Anomuslomake löytyy netistä.

Kevätjuhlaan ovat tervetulleita koulumme kaikki oppilaat perheineen ja ystävineen.  Koteihin lähtee tällä viikolla sekä Wilman kautta että reppupostissa viesti, jossa pyydetään etukäteisilmoittautumiset juhlaan, jotta kaikille varmasti löytyy istumapaikka.

Ne oppilaat, joiden vanhemmat eivät osallistu juhlaan, matkaavat juhlaan koululta bussilla opettajien valvonnassa.  Koulu maksaa liput.  Etukäteisilmoittautumislomakkeessa kootaan myös tieto bussikyytiä tarvitsevista.

Samalla muistutamme vielä mahdollisuudesta tilata Vinski-paita (t-paita 10 € ja college 20 €). Tilaukset rehtorin sähköpostiin viikon 20 perjantaihin mennessä. Koti ja Koulu ry. myy esityksessä kopioita elokuvasta 15 €:n hintaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kiitos hienosta blogistanne!

Kommenttini kevätjuhlaan:

Kevätjuhla on toimintasuunnitelmaanne merkitty tapahtuma ja näin ollen blogitekstinne mukaan pakollinen.
Lukuvuoden koulupäivät ovat lakisääteisiä ja jos"kevätjuhlapäivänä" lapset ovat myös aamun koulussa, miten illan juhla voi olla "pakollinen"? Ovatko koulun oppilaat myös torstaiaamun koulussa vai oletteko siirtäneet koulupäivän iltaan?

Voiko toimintasuunnitelmassa ohjata myös illalla järkjestettävää toimintaa pakolliseksi, johon pitää anoa lupa? Ymmärrän, että koulun tapahtumia voi olla illalla, mutta voiko toimintasuunnitelmaan kirjata pakollista iltatoimintaa?
Mitä mieltä olet?

Martti kirjoitti...

Hyvä kysynys:-)

Lukuvuosisuunnitelmassa määritellään koulun työajat. Sen hyväksyy johtokunta (jossa huoltajilla on enemmistö). Koulun työaika voi ola muuallakin kuin aamussa, sitä se on esim. leirikouluissa. Kun jokin tapahtuma on merkitty työajaksi, myös koulun vakuutuksen ovat voimassa.

Otamme iltajuhlan huomioon niin, että koulupäivä on vastaavasti lyhempi. Aamulla ollaan kuitenkin koulussa, jotta oppilaiden oikeus koululounaaseen toteutuu.

Pakollisuus tarkoittaa sitä, että poissaoloon huoltajan on haettava lupa. Näin, jotta tiedämme, keistä koulu on vastuussa (ja keiden illan vakuutus kattaa).

Käytännössä tästä asiasta ei ole ollut ongelmia.