Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, toukokuuta 07, 2012

Hieno ensimmäinen työpäivä

Vespa pääsi talviunilta baanalle. Hieno keli sukkuloida  tänään.
ENSIMMÄINEN työpäivä kahden viikon tauon jälkeen. Ihan selvisin. Vaikka haipakkaahan se oli.

AAMUPALAVERI meni leppoisasti. Elvis-karkit olivat riittävän sokerisia :-) Kävimme loppukevään ohjelmaa rivakasti läpi. Varmistettiin, että  koulun kevätjuhlapäivä on torstaina 31.5. Lähetin vielä virallisen tilalomakkeenkin.

KELLO 9 kokoontui oppilashuoltoryhmän ela-jaosto. Käsittelimme lisähakemukset avustajapalveluihin. Toistaiseksi meille on myönnetty 70 tuntia palvelua. Se ei riitä missään tapauksessa. OHR oli tehnyt Ullan johdolla hyvää työtä, ja sain kuitata hakemusnipun 297 lisätunnista. Vein nipun virastoon iltapäivällä.

KELLO 10 alkoi päivän  kolmas kokous. Saarnilaakson koululle oli kutsuttu rehtorit, jotka ovat olleet kiinnostuneita rehtorien uudesta työaikamallista. Paikalla oli rehtorien lisäksi  Jarmo Niskanen OAJ:sta, pääluottamusmies ja varapääluottamusmies sekä henkilöstöpäällikkö Marja-Liisa Heikkilä. Lupauduin mukaan työryhmään, joka hioo kokeiluun liittyvää työajan suunnittelu- ja seurantatyökalua. Kokeiluun osallistuvien osalta on  mahdollista pudottaa opetusvelvollisuus yhteen tuntiin. Itse nostin esiin vaatimuksen siitä, että ennen kokeilua on oltava selvillä, kuinka toimitaan, jos työaika ei näytä riittävän.Yksi vaihtoehto olisi saldovapaa.

5b-luokan pojat editoivat bändikämpässä Kalevala-räppiä.
Oli siinä vieraallamme  Mr. Widmeyerillä ihmettelemistä.
KELLO 11 saimme vieraan New Yorkista. Sahlbergin Pasi oli ystävällisesti ohjannut hänet meille. Oikein ystävällinen herrasmies, joka arvosti paljon suomalaista koulunpitoa.

ILTAPÄIVÄLLÄ kokoontuivat tiimit mm. pohtimaan oppilasarvostelua ja viimeisen viikon työaikoja. Ela-opettajat saivat ekaluokkien alustavan jaon tehtyä.

Itse istuin näyttöpäätteen äärelle ja tyhjentelin epätoivoisesti sähköpostilaatikkoani. Kirjoitin eRekryyn työpaikkatekstit tänä keväänä vielä aukeaviin opettajantehtäviin. Ensimmäisenä tulee hakuun jo keskiviikkona  erityisopetusta antavan tuntiopettajan tehtävä

TYÖPÄIVÄN päätteeksi tuli tosi hyvä uutinen: Talousihmiset ovat lisänneet koulujen budjetteihin niistä puuttuneita määrärahoja. Pääsemme huomenna tsekkaamaan, kuinka paljon se korjaa esim. meille syntynyttä aukkoa (oman seurantamme mukaan olimme ylittäneet tammi-huhtikuussa palkkarahat jo 33 000:lla eurolla - eikä virhettä ole löytynyt).

JA sitten verotoimistoon Vantaalle viemään veroilmoituksia. Palkitsin itseni syömällä maukkaan curry-kanan Myyrmannin intialaisessa ravintolassa.


Ei kommentteja: