Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 23, 2012

Terveisiä Itämereltä!


ESPOOSSA on kymmenkunta oppimiskeskusta  ts. koulua, jotka ovat sitoutuneet auttamaan myös toisten koulujen opettajia kehittämään omaa osamistaan. Aurora on näistä yksi. Tänä lukuvuonna oppimiskeskukset tukivat uuden tukiajattelun jalkauttamista mm. ops-starttiseminaareissa ja pitämissään iltapäivävesoissa. Kaikki oppimiskeskukset, ohjauksen hankkeen aktiivit jne. oli kutsuttu laivaseminaariin arvoimaan mennyttä lukuvuotta ja ideoimaan seuraavaa. 

KEVÄÄN starttiseminaareista oli kerätty palautetta, jota käytiin yhdessä läpi. Tuli ruusuja ja risuja. Asteikolla 1-7 oppimiskeskusten pajat saivat arvosanan 5,33.  Ei huono.

IDEOIMME myös ensi syksyn oppimiskeskustoimintaa. Jokainen  saa 4 vvt lisäresurssia. Sillä pitää järjestää yksi iltapäiväveso + syventävä Veso+ Benchmarking. Luimme palautetta huolella ja päätimme otta rohkean askeleen kohti 2000-luvun teknologiaa hyväksi käyttävää koulutusotetta. Suomeksi: Adoben avulla järjestetään jokaiselle koululle mahdollisuus seurata 3 tunnin mittaisia  ns. starttiseminaareja omalla koululla netin välityksellä. Virasto ja oppimiskeskukset  tuottavat noin tunnin syötteen ideoita, joita kukin koulun syventää käymällä keskustelua annetuista teemoista. Kukin kolmesta sessiosta toteutetaan elävän yleisön edessä.

AURORAN (ja Kalajärven) osuus on ilmeisesti jo lokakuussa. Kalajärvi tuottaa 15 minuutin videon oppilaiden osallitamisesta ja me vastaavasti kerho- ja retkitoiminnasta. 

Paljon on vielä pohdittavaa. 

1 kommentti:

Risto Korhonen kirjoitti...

Hyvä, että lisää panostusta yhteistoimintaan.

Ja hienoa, että Adobe Connectia hyödynnetään. Kun sysky koittaa, niin lupaan järjestää teille ilmaisen Connect-koulutuksen.