Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, lokakuuta 21, 2011

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puhui johtamisesta

Suomi-Rock. Vuorossa Päivänkehrän bändi.

KOMEA kaksihuippuinen päivä eilen. Ensimmäinen oli tietysti Suomi-Rock-konsertti. Miesopettajien- ja rexien bändi toimi  koulubändien lämppärinä. Rummuissa Osmo Sorsa, bassossa Jukka Sarpila, kitaroissa Risto Schiray ja Mikko Löyttyniemi. Ja minä sain huutaa  kaksi kappaletta "Pidä huolta" ja "Say Mama!". Suorastaan liikuttavaa, kuinka suuren vaikutuksen  esitys teki ekaluokkalaisiin

TOINEN huippu oli Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän alustus rexi-infossa. Teemana oli ihmiskeskeinen johtamismalli. Kaupunginjohtaja tuntui oikeasti arvostavan espoolaisia kouluja ja opettajia.  "Meillä on  hyvät koulut, hyvä opetus ja hyvät opettajat. Koulut tarvitsevat vanhempien tukea!"Palvelut tehdään yhdessä.

Seuraavien vuosien aikana strategiaa laaditaan narratiivisesti. Tarkoitus on kirjoittaa Espoon tarina. Mistä tullaan? Minne mennään? Miksi juuri sinne? Miten sinne päästään? Uusi strategia laaditaan yhdessä, yläkerros ja kenttä. Oli upeaa kuulla, kuinka uusi johtaja haluaa luoda Espooseen paremman kokonaisarkkitehtuurin, jossa rakenteet tukevat palvelua.

Ei kommentteja: