Kirjoja

Kirjoja

torstaina, lokakuuta 27, 2011

Helsingin yliopiston harjoittelukoulun rehtorin paikat haussa!

SUOMALAISEN opettajakoulutuksen suuria ylpeyden aiheita on yliopistojen alaisuuteen kuuluvat harjoittelukoulut. Juuri nyt, 16.11. 2011 saakka on haettavissa useita Helsingin Viikissä sijaitsevan harjoittelukoulun rehtorin paikkoja.

Alakoulun rehtorin paikka


Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu on käyttäytymistieteelliseen tiedekuntaan kuuluva opettajaksi opiskelevien harjoittelukoulu, jossa on yli 900 oppilasta ja opiskelijaa. Opetus- ja muuta henkilöstöä on toista sataa.

Viikin normaalikoulu hakee siis parhaillaan myös perusopetuksen rehtoria  (alaluokat 1.–6.) vakinaiseen työsuhteeseen 1.8.2012 alkaen. Työsopimus solmitaan neljän kuukauden koeajalla. Hakijala edellytetään  harjoittelukoulun perusopetuksen rehtorilta vaadittavaa kelpoisuutta, joka on sama kelpoisuus ja kielitaito kuin vaaditaan opetustoimen kelpoisuusasetuksessa.

Lisäksi rehtorilta edellytetään Helsingin yliopiston harjoittelukoulujen johtosäännön mukaisesti:
vähintään kaksi vuotta tehtävien hoitamista edistävää päätoimista opetuskokemusta, joka on hankittu kelpoisuuden suorittamisen jälkeen sekä  hyvää opetustaitoa. Edellä tarkoitettu kelpoisuus ja kielitaito sekä opintokokonaisuus voivat sisältyä vaadittavaan tutkintoon tai ne voidaan osoittaa tutkinnosta erillisillä suorituksilla. Jos hakijalta puuttuu ko. opintokokonaisuus, yliopisto voi hyväksyä sen sijasta samantasoisen opintokokonaisuuden.

Harjoittelukoulun perusopetuksen (alaluokat) rehtorin tehtäviin kuuluu mm. oman kouluasteen opetus- ja kasvatustyön johtaminen, ohjaaminen ja seuranta sekä harjoittelukoulujen talousyksikön oman (alaluokkien) talouden käyttösuunnitelman laatiminen ja seuranta johtavan rehtorin ohjeistuksessa. Opetusharjoittelun ohjauskokemus voidaan katsoa tehtävää täytettäessä hakijalle eduksi. Tehtävään valituksi tulevan on ennen työsopimuksen allekirjoittamista esitettävä ote rikosrekisteristä (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä, 3.3 §).

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän harjoittelukoulujen opetushenkilöstön vaativuustasokartan tasoihin 9–10. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Lisätietoja antavat johtava rehtori Jyrki Loima, 09 191 57501, jyrki.loima(at)helsinki.fi, ja perusopetuksen alaluokkien rehtori Pirkko Manner, 09 191 58930, pirkko.manner(at)helsinki.fi.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo ja julkaisuluettelo sekä muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa valintaan, tai edellä mainitut asiakirjat sisältävä yliopistoportfolio. Hakemukset osoitetaan johtavalle rehtorille ja toimitetaan liitteineen osoitteeseen Helsingin yliopiston kirjaamo, PL 33 (Yliopistonkatu 4), 00014 HELSINGIN YLIOPISTO. Hakuaika päättyy 16. marraskuuta 2011 klo 15.45.

MINUA on pyydetty tiedottamaan tästä virkailmoituksesta.Teen sen oikein mielelläni.  Muutama ystävällinen henkilö on myös painostanut minua lähettämään  itse hakupaperit. Olen luvannut miettiä asiaa.

1 kommentti:

enkeliporsas kirjoitti...

"Luck be a lady", hae vaan, ei mitään hävittävää. Ainakin kokemusta on.