Kirjoja

Kirjoja

torstaina, lokakuuta 08, 2009

Terveisiä Hampurista osa 2TOINEN opintopäivä alkoi sekin aikaisin. Buffet-aamiaisen jälkeen koko porukka marssi metrolle. Ohjelmassa oli tutustumiskäynti Finnlandhausiin ja Suomen konsulaattiin.

RAKENNUS on valmistunut v. 1966. Konsulaatti hoitaa konsulipalveluita. Se mm. myöntää passeja ja vihkii aviopareja. Konsulaatilla on myös "julkisuus-diplomatiatehtäviä"; se edistää suomalaisyritysten bisnestä ja tekee kulttuurityötä. Konslulaatissa myös seurataan Suomea koskevaa lehdistökeskulua. Viime aikojen tärkeä puheenaihe on ollut PISA. Rinnakkaiskoulujärjeselmää ollaan keventämässä Hampurissa niin, että jatkossa kaikki käyvät samaa koulua kuusi ensimmäistä vuotta. Sen jälkeen opettajat jakavat lapset kahteen ryhmään. Toinen jatkaa ammatilliselle, toinen lukiolinjalle.


KUVA: Tuore pääkonsuli Erja Tikka esitteli toimistonsa toimintaa.


LOUNASTAUON JÄLKEEN tutustutuimme Hampurin merimieskirkkoon. Merimieskirkko on rekisteröity yhdistys, joka on saanut tehtävänsä Suomen ev.lut.kirkolta. Hampurin merimieskirkossa on töissä kahdeksan ihmistä.


KUVA: Merimieskirkon rakennus on vuodelta1966.


MERIMIESKIRKON alkuperäinen tehtävä on ollut pitää huolta merimiehistä. Maailma on muuttunut kovaa vauhtia. Nykyään laivat ovat koko ajan merillä, ja satamissa vain muutaman tunnin. Niinpä MMK onkin suuntautunut yhä enemmän tukemaan hampurilaisten suomalaisyhteisöä. Merimieskirkko tarjoaa edullista majoitusta kaikille. Sen keskeisin rahoituslähde on juuri valmisteilla olevat joulumyyjäiset.MERIMIESKIRKON puittessa toimii mm. Suomi-koulu, partio, käsityökerho, Raamattupiiri ja kuoro.

TUTUSTUMISRETKEN jälkeen Ilpo, Osmo ja minä kävimme päivällisessä Luigin italiaisessa pizzaravintolassa. Illan suussa nostin turvonneet jalat ylös. Löysin muuten upean Elvis-paidan.

Ei kommentteja: