Kirjoja

Kirjoja

torstaina, lokakuuta 23, 2008

Kokouksien päivää

KUVA: Iloisia naamoja rehtori-infossa.


TORSTAI oli kokousten iltapäivä Rehtori-info pidettiin Lagstadin koululla klo 14 alkaen. Pääteemana oli oppilaiden terveystilanne. Hyvältä näytti meillä Espoossa ainakin 9-luokkalaisille ja lukiolaisille tehdyn terveyskyselyn perusteella. Juuri mikään indikaattori ei ole kehittynyt 10 vuodessa huonompaan suuntaan: paitsi nuoren valvominen ja väsyminen. Pieni erityishuoli liittyy tyttöjen henkiseen pahoinvointiin. Yläkoulut ja lukiota saivat käskyn käsitellä tuloksia opettajien, vanhempien ja oppilaitten kesken ja nostaa huolestuttavat asiat kehittämiskohteiksi.

KUVA: Opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen esitteli rehtoreille budjettitilannetta ja organisaatiouudistuksen tämänhetkistä vaihetta.


KLO 16 alkoi Valtuustotalolla Suomenkielisen opetustoimen 100-vuotisjuhlamitallien jakotilaisuus. Kaikkiaan 14 henkilä sai tänä vuonna mitallin. Heidän joukossaan olivat mm. Marjatta Hannonen, Satu Hellsten, Kerttu Höynälänmaa jaJukka Kuittinen. Lisää tietoa linkistä.

KUVA: Komea mitalli painaa ainakin 50 g.


KLO 19 alkoi Mainingin koululla EKOAY:n syyskokous. Ennen kokousta klo 17 nähtii STELLA POLARIKSEN teatteriesitys. Esiintyjänä oli näyttelijä Outi Mäenpää. Se oli kuulema hyvä. Iltapalaksi tarjottiin herkullista kanapastaa. Se oli hyvä.

Varsinainen syyskokous alkoi klo 19.00. Kokous valitsi yhdistykselle uuden puheenjohtajan ja täytti vapautuvat hallituspaikat.

KUVA: Opettajayhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Hannu Suntio jätti paikkansa. Kuva lainattu Opettaja-lehden sivuilta.


UUDEKSI puheenjohtajaksi äänestettiin yhdistyksen sihteeri Heli Siberg.

ALAKOULUJEN hallituspaikkojen osalta ei tarvittu äänestyksiä. Ehdokaita oli yhtä paljon kuin vapaita paikkoja. Hallitukseen pääsi mm. meidän Jukka Sarpilamme. Ja naapurikoulumme Päivi Lahti-Österberg. Yläkoulujen ja lukioiden paikoille oli tunkua, ja porukka pääsi äänestämään. Paavo Kokkala nousi suoraan varajäsenen paikalta Heli Sibergilta vapautuneen varsinaisen jäsenen paikalle.

KUVA: Paikalla oli upea määrä opettajia. Aurorastakin Irja, Sari ja minä sekä ex-auroralaisista Jukka Sarpila. ja Teresia Volotinen.

Ei kommentteja: