Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Toinen koulutyön keskeytysviikko takana

KUVA:
Keksin itselleni hauskan pikku tutkimustehtävän. Aion katsoa läpi googlesta löytyvät 12 000 000 kuvaa hakusanalla "classroom". (Oikeasti kuvia ei saa niin paljon näkyviin- mutta tuijottamalla kuvia tutkailen, voiko luokkahuonetta analysoimalla, siis sitä miten opettajat käyttävät tilaa tarkkailemalla tavoittaa opettajan pedagogista ajattelua, sitä minkä opetuksen elementtien suhteen hän on tehnyt vakaan ratkaisun (reflekterad runtinirisering)). Tämä kuva on lainassa osoitteesta http://www.cjonesfirstgrade.com/Our_Classroom.JPG

- Koulun kesäkeskeytyspäivä 14/73-

TOINEN kymmenestä kesäkeskeytysviikosta on kulunut. Ilma viileni, hyvä niin, kun Vespa oli korjaamolla. Työtahti oli sopivan veltto. Muutama antava kokous. Ideointia. Viimeisetkin opettajat kävivät siivoamassa luokkiaan. Ripan luokka on nyt oikein hieno. JJ:n kanssa innostuimme käytäväosan "valtaamista" yläkerran päätyluokan jatkoksi. JJ muuttaisi sinne. Ja omassa konttorissanikin on hyllyjä siivottu ahkerasti. Ammattilaistenkin siivous etenee. Kesän aikana kuulema tullaan maalaamaan myös sisäseiniä. Talon valaistusta tullaan myös parantamaan vastaamaan näkövammaisten lasten opetuksen tarpeita. Pihalle on tullut TIP-rahoilla hankittu kunnon koristeline - ja pelaajiakin löytyy. Ja tietysti kesän iso asia on uusien Smartboardien tulo.

Kesäkerho päättyi, ja pyysin vetäjiä kirjoittamaan kokemuksistaan pienen jutun www-sivuille.

Kaikki opettajat ja nyt palkattu. Saimme toiseksi ELA-opettajaksi luokanopettaja Marjo Niemen, joka aloittaa syksyllä erityisopettajaopinnot. Myös koulukäyntiavustajien/TIP-ohjaajien koko porukka on kasassa.

Toisen viikon aikaansaannoksiksi voisi siis kirjata
(1) Henkilöstö kokonaan rekrytoitu. Tilanne siis tosi hyvä.
(2) Ensi lukuvuodelle on hahmottumassa kivoja juttuja: Tulevaisuuskasvatusta (WSOY vahvisti materiaalin olevan iskussa), uusi yhteistyöhanke Pikku-Auroran kanssa.
(3) Sain käydä viimeisen palautekeskustelun, Raijan kanssa.
(4) Laihdutusasiakin on ollut mielessä.
(5) Kesäristeilylle on ilmoittautunut jo 37 ihmistä. Opetustoimenjohtajalta on saatu ennakkolupa, ja Suomen Matkatoimistolta tarjous. Laitoin tänään vahvistuksen.
(6) Viisikon käsikirjoitus on valmis! Ja läpinäytelty. Lavastuksen perusidea on kirkas.
(7) Aikataulusyistä kesäkuun loppuun mennessä käytettäville määrärahoille on hyvä kohde: saamme tuhdin paketin digitaalista valokoneistoa mm. näytelmiin.
(8) Oppimiskeskuksen syksyn ohjelma ja päivitetty, ja infotekstit tsekattu.
(9) Aivoja on pidetty kunnossa pohtimalla kasvatuksen käsitteitä ja kiehtovaa teemaa opettajan pedagogisesta ajattelusta ja reflektoiduista rutiineista.

TÄNÄ kesänä teen vielä yhden viikon töitä (tarkasti ottaen neljä päivää ma-to) ennen lomia. Muutamat hankinnat on hoidettava. Erikseen laskutettavia tunteja on pantava maksuun. Viimeiset hölmöläislaskut on saatava ja pantava maksuun. Lukkarin pohjatyöt on tehtävä. Reksin tietokone vaihdetaan. No hätä.

PS 1. Koulujen saneerauslistalla tapahtui yllätysmuutos. Soukan koulu - jossa totisesti on ongelmia- ohitti pitkän jonon kouluja, ja pääsi I-aallon elinkaarimallin kokeiluun. Ts. siellä korjaukset alkavat syksyllä 2009.

PS 2. Viikon upein juttu oli tietysti se, että sain Vespan korjaamolta perjantaina klo 16.

Ei kommentteja: