Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Niipperissa mentorina



NIIPPERIN koulu oli toinen työpaikkani Espoossa. Olin siellä luokanopettajana ja varajohtajana vuodet 1986-1989. Tulin sinne Sepon koulusta ja lähdin sieltä Auroraan rexiksi.

Muutoinkin Niipperi on minulle tärkeä paikka. Asuimme sen isossa opettaja-asunnossa 1979-1998, siis lähes 20 vuotta. Lapsille huikea kasvupaikka: oma luistinrata, luontoa ja nastoja naapureita. Tosi mukavia muistoja. Kaukainen nuoruus:-)Kaikki lapset kävivät siellä alakoulunsa. Ruoka oli maukasta.

Vierailin koulun puolella muutoinkin aika usein 90-luvulla ja vielä muuton jälkeenkin, kun Salomaan Jarmo oli Luokanopettaja-liiton puheenjohtaja ja EKOAY:n hallituksen aktiivijäsen.

NYT on taas aihetta käydä kotikonnuilla kylässä. Minulla on ilo olla Niipperin uuden ja nuoren rehtorin mentorina. Espoossa mentori kuuluu uusien johtajien työpaikkaetuihin ensimmäisen lukuvuoden ajan. Espoo on myös oikein kouluttanut meitä vanhempia rexejä mentoreiksi. Kouluttajina olivat maankuulut Mikko Salonen ja Atso Taipale. Teemat ja tapaamisen tiheyden määrä aktori. Me pyrimme tapaamaan kerran kuussa.

TÄNÄÄN oli vuoden ensimmäinen istunto. Keskustelut ovat luottamuksellisia, joten ei niistä sen enempää. On etuoikeus saada seurata, miltä koulunpito nuoren ihmisen näkökulmasta näyttää.

Ei kommentteja: