Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, tammikuuta 27, 2007

Kunniamerkkien luovutustilaisuudessa



OSA Kuvista napattu Espoon intrasta


OLIN EKSYÄ lumipyryssä perjantaina puolen päivän jälkeen. Sen verran harvoin sitä on saanut kutsun kaupunginjohtajan edustustilaan, ettei kartta ole painunut syvälle aivoihin. Edellisen kerran kutsujana oli apulaiskaupunginjohtaja Liisa Tommila, ja Liisan ajoista on jo kauan. Pikkukengissä sitä sitten sipsutteli lumikinosten seasta- mutta ihan ajoissa upeaan kartanoon.

NYT KUTSUJANA oli kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen. 15:lle Espoon työntekijälle luovutettiin Tasavallan presidentin myöntämä kunniamerkki. Ohjelmassa oli puheita, klassista musiikkia, kuohuviiniä ja kakkukahvit. Paikalla oli palkituista 13, koko kaupungin virkajohto ja kunkin oma lähiesimies. Ja kaikki palkitut olivat pukeutuneet juhlavasti tummiin asuihin. Minäkin oikein ostin Stockmanilta puvun tilaisuutta varten.

KAUPUNGINJOHTAJA kertoi olevansa ylpeä kaupunkinsa henkilöstön vahvasta ja monipuolisesta osaamisesta. 15 työntekijän palkitseminen kunniamerkillä on poikkeuksellista. Kunniamerkin saaminen kun edellyttää paitsi oman työnsä hyvää osaamista myös näyttöä laajemmasta valtakunnan tason vaikutustyöstä. Hän oli iloinen myös siitä, että tällä kertaa merkkejä saivat kaikkien hallintokuntien edustajat.



Jokaisen palkitun oma esimies esitteli tämän. Yritin vimmatusti saada sanelukoneeni toimimaan. Olisihan se nimittäin ollut kuin olisi päässyt kuuntelemaan omia muistopuheitaan ja etukäteen. Kone kuitenkin kiukutteli, ja omat kehut jäivät muistinvaraiseksi. Minut siis esitteli hallintopäällikkö Marjo Tuoriniemi filosofian maisteriksi ja kasvatustieteen tohtoriksi, joka on paitsi Auroran koulun rehtori myös kouluttaja, Luokanopettajalehden päätoimittaja, mentori, tutori...joka tunnetaan aktiivisena keskustelijana eri tasoilla, joka on vaikuttanut mm. lainsäädäntöön, jolla on lahjat sekä suulliseen että kirjalliseen esiintymiseen...HUH.



Korkeimman kunniamerkin sai ensi viikolla eläkkeelle jäävä pelastusjohtaja Heikki Antero Paajanen. Hän piti kiitospuheen palkittujen puolesta. Puhe oli hienosti rakennettu. Paajanen kiitti kaupunginjohtajaa tilaisuudesta ja myös vaivasta, joka merkkien saamiseksi oli nähty. Nyt muistetut ovat vain promille kaupungin työntekijöiden määrästä. Paajanen korosti, kuinka jokaisen merkin saajan taustalla on yhteisö, jolle kunnia myös kuuluu. Puhetta kevensi mainio sitaatti satojen vuosien takaa. Sen mukaan on aina helpompaa osoittaa olevansa pätevä tehtävään, johon ei ole nimitetty kuin tehtävään, johon on. Paajasen mukaan tällä joukolla onnistuminen työssä on nyt tehty näkyväksi. Se on etuoikeus.

Ei kommentteja: