Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 04, 2024

Kouluvaarin terveisiä 4.3.2024










 M aanantaita. Taas oli kouluvaaripäivä. Martti sai valvoa ja auttaa, ihan pikkuisen myös kasvatustyössä. Kivaa oli koko päivä  klo 9-14.15.


 

Koulupäivä ohjelma  tsekattiin yhdessä.. Oli isoja muutoksia. Pitkän völitunnin paikka vaihdettiin special-ohjelman vuoksi. Ja liikunnan tunti jäi samasta syystä pois. Jollekin se oli ihan surun paikka. 

Tänään aloitettiin kevätnäytelmän  harjoittelu. Yeah! Opettaja Meri-Maaria on loihtinut upeat musiikit. Kuunneltiin ja ihailtiin demonauhat. Sitten harjoiteltiin ukkostehosteiden luomista omalla keholla  vallan mainion ohjausvideon avulla. Meni niin hienosti ja nopeasti että. 
 
Ulkona oli aurinkoinen talvipäivä.Taukotuvassa oli kirjaesittely ja tilaisuuteen sopivaa pikkutarjoilua. Oli hienoa kuulla, kuinka uusissa oppimateriaaleissa on  todellakin  valmiina mm. kie-lellisesti eriyttäviä osia. Ainakin pk-seudulla se on iso palvelu oppilaille ja opettajille Huolta opettajien keskuudessa herättivät  suunnitelmat vähentää ns. valmistavaa opetusta. Moni ajatteli, että on ulkomailta ummikkoina tulevat oppilaat ansaitsivat ainakin vuoden satsauksen saada keskittyä suomen kielen opetteluun. Täytyy kysellä tämän perään seuraavassa lautakunnan kokouksessa.

 Tauon jälkeen treenattiin tovi suomenkielen

taitoja. Nyt opeteltiin sanaluokkia hauskalla toiminnallisella tavalla: leikkamalla kuvia lehdistä. Kolme vaihtoehtoa: Substantiivi, adjektiivi ja ver-bi.


Klo 10.45 syömään. Tänään maisteltiin joko kasvispohjaista chili con  carnea tai kanahöystöä. Minä otin molempia, salaattia ja 2 lasia kylmää maitoa. Sitten omaan luokkaan ja koulunkäynninohjaaja Marjokin pääsi syömään.  

Tänään 3n:lla oli oma pitkä välitunti  tavallista aikaisemmin. Upeaa. Koko piha köytössä. Piha oli tosin tosi liukas. Taidettiin tarvita ihan jääpussihoitoa. Kouluvaari kävi pikaisesti siirtämössö autonsa koulun  parkkipaikalle.


Kun muilla koululaisilla alkoi pitkä välitunti klo 12.05, 3n palasi sisään. Luvassa oli Special-ohjelmaa. Espoon koulut saavat KULPS-toiminnan kautta virikkeitä eri toimialoilta. Tämä luokka on ollut mm. Glimsissä, Nuuksiossa ja Villa Elfvikissä.  Nyt saimme taidevirikkeitä kirjallisuudesta. Kuulimme sadunluentaa. Teimme kuvistyötä ja harjoitimme muistia. Yhteisenä teemana oli Ystävä. Luokan seinälle syntyi hieno Ystävyyden puu.


Päivön viimeiselle tunnille jäi puolikas luokka. Puolet oli tullut kouluun jo klo 8.15 Nyt otettiin happihyppely ja viettiin lajitellut roskat oikeisiin roskalaatikkoihin. Sitten jatkettiin välipala suussa  matematiikan parissa. Geometriaa. Jaettiin ympyrää, kolmioita  ja nelikulmioita yhtä suuriin osiin. Ei ollutkaan kaikille ihan helppoa.Klo 14.15 päivä oli päässä.

Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle mukavasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla! 


Ei kommentteja: