Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 18, 2024

Kouluvaarin terveisiä 18.3.


 








'






 T änään taas  kouluvaarina. Monipuolinen päivä klo 9-14.15.


 




Koulupäivän ohjelma käytiin läpi. Joitain harmitti, että siestalla ei tänään saanut pelata salissa futista. Ekalla tunnilla oli musaa.  Harjoiteltiin oikeassa asennossa istuen kevät-juhlanäytelmän laulujen laulamista. Kivasti sujui sekä laulu että rytmitys (Queenin We will rock You-tyyliin).

Sitten oli tauko. Kaunis kevättalvipäivä. Siemaisin kahvin ja painuin musa-luokkaan pystyttämään rumpu-patteristoa, sillä rumpukoulu jatkuu..

Happihyppelyn jälkeen alkoi ypin tunti. Nyt tehtiin Suo-men karttaa ryhmissä, osa liiduilla, osa vesiväreillä. isoon ehkä A1-kokoiseen paperiin merkittiin myös kaupunkeja ja niiden vaakunoita.

Kouluvaari otti yhden pöytäryhmän kerrallaan mu-saluokkaan. Rumpukoulun ohjelmassa oli nyt yksin-kertaiset taa-taa ja ti-ti-taa (Queen)-rytmit ainakin bassorummulla ja virvelillä. Jokainen sai myös säestää Jaakko Kultaa rummuilla, kun muut lauloivat ja kou-luvaari takoi sointuja kitaralla.  Ensi kerralla otetaan sähköbassokitara mukaan ja silloin jokainen saa soittaa  - monet elämänsä ekan kerran - bändissä joko basistina tai rum-palina. Rumpukoulu jatkuu ensi viikolla.


Klo 10.45 syömään. Tänään kattauk-sena oli broileri-/kasvisnakkia, kas-tiketta, perunaa ja salaattia  Sitten kävin siirtämässä rummut turvalliseen paikkaan.

Ennen pitkää välituntia sukellettiin Astrid Lindgrenin "Vaahteramäen Eemelin" maailmaan. Kuunneltiin pätkä luettua tekstiä ja hauska laulu Eemelistä sekä katseltiin pätkä vanhaa klassikko-tv-sarjaa. Noora-opettaja jatkanee teemaa lukemalla oppilaille koko kirjan. Kulttuuriteko!

Tänään oli kirjastopäivä, ja olin tovin valvomassa. Ja kuten aina: auto siirrettiin K-kaupan luota koulun  parkkipaikalle.  

Luokan  viimeinen yhteinen tunti oli liikuntaa salissa. Futisjakso alkoi. Harjoiteltiin pallon kuljetusta, syöt-telyä ja maaliin ampumista monipuolisin liikuntaleikein. 

 Puoli luokkaa harjoitteli mate-matiikassa samannimisten murto-lukujen yhteenlaskua. Kouluvaarista oli pikkuapua niille, joille kirjan tehtävät - ei itse asia- olivat hiukka vaikeita.

Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle mukavasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla! 


Ei kommentteja: