Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 10, 2021

Viikkoraportti 49

  viikkoa jouluaattoon. Tä-nään tuli luntakin, joten tuntuukin joulukuulta.  Viikko 49 oli neljän työpäivän viikko, kun maaantaille osui itsenäisyyspäivä. Mutta paljon niihin mahtui.

 Maanantai 6.12. 

Illan suussa käytiin viemässä haudoille kynttilät, Teuvolle ja Kaukolle. Ja sitten TV:n ääreen koronavuoden juhlallisuuksia seuraamaan.

Sitä ennen hieman paperiasioita. Kokosin maisteriharjoittelu-raportit, ja laadin niistä poikkeuksellisesti kirjallisen yhteenvedon harjoittelijoiden kiireiden vuoksi.



 Tiistai 7.12. 

Tiistain kohokohta oli illansuussa: Sampo Suihko toi uudella Volvollaan 286-sivuiseksi paisuneen Omnia-kirjamme ensi kappaleet. Komealta näytti. 

Julkistustilaisuus on tammikuussa, ja sitä ennen on mediahiljaisuus :-)  vuoksi. Mutta hieno vuoden tilaustyö. Opin mahdottomasti.

Alustelin myös Espoon perinneseuran Espoo 1972-projektin suunnitelmaa.

Kello 17.30 alkoi Espoon demarien valtuustoryhmän etä-kokous, jossa valmistauduttiin vuoden 2022 budjetin hyväksymiseen. Näitä budjettikokouksia on kaksi. Ensimmäinen oli keskiviikkona- mutta sinne ei 2. varavaltuutettua tarvittu. 

 Keskiviikko 8.12. 

Keskiviikkopäivän käytin lähes kokonaan OPH:n 6.luokan arviontikriteerityöpajassa. Siitä on oma blogilastunsa.


 Torstai 9.12. 


Viikon tiukin päivä. Aamulla Oppiva-verkoston toimituskunnan etäkokous. Sieltä Siltavuorenpenkereelle OpeUra-tutkimushankkeen kokoukseen. Ja sieltä Viikin normaalikoululle seuraamaan maisteriharjoittelun 2.periodin viimeistä kuuntekutuntia. Mainio musa-tunti.

TSL:n Espoon ja Kauniaisten opintojärjestön hallituksella piti olla työkokous, mutta peräti kolmelle oli tullut työeste. Peruutin sen. 

 Perjantai 10.12 


P
erjantai oli taas kouluvaari-päivä. Työlistalla oli  jälleen ulko- ja ruokailunvalvontaa, striimattu joulujuhla, historian tuokio 4. luokalle uskonnontunnilla ja Raamatun 1 N:lle kertomus Jeesuksesta- kertauksena. 



Klo 15.00 vaihtui kouluvaarin rooli koulukyyti-ukiksi. Hain Mr. Miltonen ja Mr. Teon iltapäiväkylään. Shakkia. Mr. Milton shakkimatitti Ukin. Ja rakettispaghettia. Kumpikin nuori herra neljä lautasellista.


Pari kehusanaa Auroran joulujuhlista















Korona-virus sen kun voimistuu. Auroran koululla oli suhtauduttu äärimmäisen vastuuntuntoisesti ja silti kunnianhimoisesti tilanteeseen.  Joulujuhla järjestettiin. Kehyskertomuksena oli joulupukkitarina, johon oli upotettu kaikkien vuosiluokkien laulamaan halunneiden musiikki-esitykset. Lauluja säesti koulun oppilasorkesteri.  Tekniikkaa käytettiin hienosti niin lavasteissa kuin myös itse lähetyksessä. Videolla vilisi varmaan satakunta upeaa joulukuvistyötä.

Esitys striimattiin. Luokat katsoivat toistensa esityksiä omassa tilassaan scriiniltä lähes hiiskumatta, ja niille taputettiin niinkuin kauniisiin tapoihin kuuluu. Striimi lähetettiin utubessa, ja myös vanhemmille oli lähetetty linkki.

Kiitos.


 

Ei kommentteja: