Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 21, 2021

Työ kestävän Espoon rakentamiseksi alkaa

POLITIIKAN syksy uusilla pelipaikoilla alkaa osaltani. Tänään on   Kestävä Espoo -kehitysohjelman ohjausryhmän ensimmäinen (teams)kokous. Kestävä Espoo on  yksi lautakuntia vastaava elin, jossa on mukana niin poliitikkoja kuin virkamiehinä. 

Kolme muuta nyt käynnistyvää ryhmää ovat: Elinvoimainen Espoo, Hyvinvoiva Espoo (SDP:n edustajana Helena Marttila) ja Tapahtumien yhteisöllinen Espoo (Vpj. Habiba Ali demareista).. 

Ohjelmaryhmät ovat eräänlaisia ajatushautomoita.Itse olin ensimmäisen valtuustokauteni vastaavan Nuorten elinvoimaisuus- ohjelmaryhmän puheenjohtaja. Hieno pesti.

Tämä kehittämisohjelmaryhmä on toiminut jo kaksi valtuusto-kautta, ja nyt alkaa kolmas. Tavoitteena on edelleen tehdä töitä  Espoon kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi! Teemoja on 4:

  • kestävän kehityksen ja hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisen edistäminen
  • ilmastotyön kädenjäljen kasvattaminen
  • puhtaiden ja älykkäiden kaupunkiratkaisujen kehittäminen
  • edellytyksiä kestävälle kasvulle YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) edelläkävijänä.

Ohjausryhmän puheenjohtajana on Meri Löyttyniemi (vihr) j ja varapuheenjohtajana Markku Markkula (kok). Jokaisesta puolueesta on tössö ohjelmassa yksi edustaja. Minä edustan demareita. Jäsenten on oltava valtuutettuja tai varavaltuutettuja. 

Ohjelmapäällikkönä on Pasi Laitala.

ENSIMMÄISEN kokouksen tavoitteena on tutustuminen, luottamushenkilöjäsenten perehdytys Espoon kestävän kehityksen työhön sekä ohjelmatyöhön, tavoitteiden asettaminen yhteiselle työskentelylle sekä työskentelykäytännöistä sopiminen.  

   

Ei kommentteja: