Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 29, 2020

Opetusharjoittelu menikin uusiksi....









AIKA VÄNKÄÄ.

HELSINGIN yliopistossa lähdettiin  liikkeelle mallista, jossa luokanopettajien  viimeinen opetusharjoittelu, maisteriharjoittelu,  toteutettaisiin korona-viruksen vuoksi niin, että oma opettaja ja luokka ovat lähiopetuksessa ja opetusharjoittelijapari sekä harjoittelua ohjaava didaktikko etäopetuksessa.  

PERJANTAINA Helsingin kaupunki muutti ohjeitaan. Helsingissä opetusharjoittelu voidaankin suorittaa sen kenttäkouluissa lähiopetuksena.

Helsingin yliopiston  harjoittelutyöryhmä päätti sen jälkeen, että maisteriharjoittelu voidaan suorittaa Helsingin kenttäkoulujen luokissa lähiopetuksena.  Mutta ä myös  harjoittelulle aiemmin suunniteltu etäharjoittelumalli on edelleen mahdollinen.

YLIOPISTON omissa kouluissa: Viikin normaalikoulussa ja Helsingin normaalilyseossa harjoittelu suoritetaan edelleen etäharjoitteluna. Ja samoin ohjaus.

HELSINIKILÄISTEN kenttäkoulujen osalta  ratkaisun tekevät  nyt  kenttäkouluissa harjoitteleva pari ja heidän ohjaajansa.  Pari siirtyy parin joko lähiopetukseen tai suorittaa harjoittelun etäopetuksena. Asia pitää sopii myös ohjaajan kanssa. 

Mikäli harjoittelu päätetään suorittaa lähiopetuksessa, astuvat voimaan normaalit maisteriharjoitteluohjeet, jotka on tehty lähiopetusta ajatellen. Opiskelijoiden tulee ilmoittaa valitsemastaan vaihtoehdosta didaktikoille ensi viikon alussa. Didaktikolta ei siis kysytä mielipidettä :-)

OMALTA osaltani tilanne on juuri nyt seuraava:

  • Kauniaisten Mäntymäen koulussa opettaja ja luokka ovat lähiopetuksessa, harjoittelijapari ja didaktikko etäopetuksessa.
  • Viikissä  2 opettajaa ja luokka ovat lähiopetuksessa, harjoittelijatrio ja didaktikko etäopetuksessa.
  • Snellmanin koulussa 2 opettajaa ja luokka ovat lähiopetukseessa, ja kaksi harjoittelijaparia ovat joko lähi- tai etäopetuksessa.  
Didaktikko on  etäopetuksessa muissa luokissa ja  lähiopetuksessa kahdessa Snellmanin koulun luokassa  siitä riippuen salliiko Helsinki myös piipahtavan didaktikon tulevan koulun sisätiloihin, jos opiskelijapari ja ohjaava opettaja päättävät, että harjoittelu toteutetaan lähiopetuksena.

1 kommentti:

Helena Tommola kirjoitti...

Hei Martti, tuo samanlainen , sekava menettelytapa on espoolaisissa kouluissa.Toisissa koulunkäynti jatkui elokuussa toukokuun kahden viimeisen viikon mallilla= uudella normaalilla.Toisissa kouluissa pestään käsiä, mutta muuten eletään, kuin koronasta ei olisi kuultukaan.
Muistan sinun kesämietteesi yhtenäisten ohjeistusten laatimisesta kouluille. Niin ei käynyt ja nyt ...niin nyt tilanne on huolestuttava.