Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 06, 2020

Lapsiystävällinen kasvu ja kasvatus 1.9 2020


V
uonna 2020 Kokkolan kaupunki täyttää 400 vuotta. Osana juhlavuoden tapahtumia Kokkolan kaupungin sivistystoimi järjestää jo 10. kerran vuosittaisen kehittämisseminaarin, joka on suunnattu koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen osaajille. Juhlavuoden seminaarin teemana on Lapsiystävällinen kasvu ja kasvatus

Juhlaseminaari järjestetään tiistaina 1. syyskuuta, jolloin vietetään kälviäläissyntyisen kasvatus­filosofin Lucina Hagmanin päivää ja liputetaan tasa-arvoisen suomalaisen koulutuksen kunniaksi. Lucina Hagman oli opettaja, koulunjohtaja sekä Marttaliiton ja Naisasialiitto Unionin perustaja. Lisäksi hän oli yksi maailman ensimmäisistä naiskansanedustajista. Hagman pyrki edistämään sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja hänen työllään on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tasa-arvoiseen oppimiskäsitykseen.


Kokkolan kaupunki on aktiivisesti mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyössä ja tavoitteena on Lapsisystävällinen kunta -tunnustuksen saaminen Kokkolaan juhlavuonna 2020. Kaupunkimme kehittämiskokonaisuudet ovat lasten ja nuorten osallisuuden edistäminen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan kehittäminen ja lasten oikeuksista kouluttaminen ja tiedottaminen.








Petri Salo "Kasvatus ja sivistys Suomen menestystarinassa"

Petri Salo on aikuiskasvatuksen professori ja koulutuksen tutkija Åbo Akademissa, Vaasassa. Hänen keskeiset tutkimusteemansa ovat vapaa sivistystyö, toimintatutkimus, koulu organisaationa, koulun kehittäminen ja johtaminen sekä opettajien ammatillinen kasvu. Hän on toiminut yli vuosikymmenen aktiivisesti pohjoismaisessa toimintatutkimusverkostossa sekä kansainvälisessä Pedagogy, Education and Praxis -tutkijaverkostossa. Viime vuosina hän on ollut osallisena useammassa kansallisessa opettajankoulutuksen ja opettajan työn kehittämisprojektissa.


Martti Hellström
"Lapsikeskeinen kasvatus ennen ja nyt"

Martti Hellström on KT, opetusneuvos, luokanopettaja ja rehtori, jonka vuosina 1989–2014 johtama Espoon Auroran koulu tunnetaan innovatiivisena, pedagogisesti vahvasti yhteisöllisenä kouluna. Hän on ollut myös pitkäaikainen Luokanopettaja-lehden päätoimittaja. Opetusneuvos Hellström on aktiivinen luennoitsija, bloggaaja ja opetusalan vaikuttaja.






Marja-Riitta Ketola "
Lapsiystävällisyys muutosvoimana"

Marja-Riitta Ketola toimii Suomen UNICEFin pääsihteerinä. Suomen UNICEF haluaa saada jokaisen aikuisen ja lapsen rakentamaan kanssaan maailman, jossa lapsen oikeus arvokkaaseen ja turvalliseen elämään toteutuu. UNICEF tekee Suomessa vaikuttamistyötä, jonka tavoitteena on edistää jokaisen Suomessa elävän lapsen oikeuksia. UNICEFin kotimaan vaikuttamistyön painopisteet ovat valtion ja kuntahallinnon lapsiystävällisyys, lapsen oikeudet suomalaisissa kouluissa sekä haavoittuvassa asemassa olevien lasten oikeuksien edistäminen.


Kirsti Karila "
Varhaiskasvatuksen historiaa - Vaikuttava varhaiskasvatus"

Kirsti Karila on varhaiskasvatuksen professori Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa. Hän on tutkinut pitkään varhaiskasvatuksen ammatillisuutta, varhaiskasvatuksen kulttuurisia muutoksia ja varhaiskasvatuksen kansallista ja paikallista politiikkaa sekä näiden merkitystä varhaiskasvatuksen arjessa toimiville lapsille, perheille ja ammattilaisille. Hän on tällä hetkellä Varhaiskasvatuksen koulutusten kehittämisfoorumin puheenjohtaja.

 
Lisätietoja seminaarista

Projektikoordinaattori Tuula Storbjörk,  040 806 8004, tuula.storbjork@kokkola.fi
Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Sanna Immonen, 044 780 9247, sanna.immonen@kokkola.
 


 

 

Ei kommentteja: