Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, marraskuuta 23, 2018

Wermen vieraana

Klikkaamalla kuvaa, se suurenee
TÄNÄÄN minulla oli iso etuoikeus olla  vieraana Helsingin yliopiston usean vuoden aikana kouluttamien  vertaismentorien seminaarissa Paasitornissa.

Vertaismentorit ovat opettajia, jotka tukevat Werme-istunnoissa oman ryhmänsä opettajia työssäjaksamisessa.  Istunnoissa jaetaan ideoita ja voimaannutaan.
Mentoreille maksetaan palkkio ryhmän ohjaamisesta. Ryhmiin osallistuminen lasketaan täydennyskoulutukseksi. Nykyinen rahoitus jatkuu vielä vuoden 2019 loppuun.

Helsingin yliopisto on yksi niistä toimijoista, joka on järjestänyt koulutusta mentoritoimintaan. Toimintaa organisoi  neljän naisen ryhmä, johon kuuluvat Leena Keskinen ja Marianne Ropponen, sekä yliopistomme vakiväestä Riitta Jyrhämä ja Erja Syrjäläinen.

TÄMÄNKERTAISESSA istunnossa oli kaksi teemaa: Tunnetaidot opetustyössä- joihin odotteli Anuliisa Lahtinen ja  Yhteisopettajuus, joista minä sain puhututtuaa porukkaa klo 12-15. Ehdin itse paikalle kuuntelemaan vain osan tunnujutusta, mutta koskettavaa se oli.

Oma osuuteni perustui pääosin Espoossa keväällä 2017 tekemääni selvitykseen pariopettajuuden vaikuttavuudesta koulujen kokemana.

Tilaisuus päättyi kalamaljaan, jossa jokainen kävi vuorollaan kertomassa kokemuksiaan päivästä. Kovin olivat ystävällisiä. Kaikesta näkyi että vuosien ajan näitä kokoontumisia järjestänyt ryhmä oli onnistunut rakentamaan wermeryhmään hienon keskinäisen tunnesiteen.
Ei kommentteja: