Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 01, 2018

Kirje menneisyydestä

https://www.youtube.com/watch?v=gBVZbzVvK4c&t=6s
SAIN eilen kirjeen Auroran koulun entiseltä oppilaalta Katjalta. Katja oli meillä 90-luvun alussa, ja hän on  esimerkki siitä, kuinka paljon koululla on sittenkin mahdollisuuksia auttaa oppilaita löytämään oma intohimonsa - jopa ammattinsa. Vaikkei meillä mitään sellaista tarkoitusta silloin ollutkaan.

1990-luvun alussa Aurora oli mukana Koulun Kerhokeskuksen Kulttuuri-hankeessa.  Kiitos vaan Tapio Toivanen mukaan ujuttamisesta.

Oli se upeaa aikaa. Eri taiteen kanssa touhunneet tahot ottivat yhteyttä, myös sirkusihmiset. Yksi heistä oli Heikki Leppänen (klovni Valtteri). Ja meillä kun oli talo täynnä upeita maikkoja, jotka innostuivat kaikesta hullusta. Sirkusjuttuihin lähtivät mm. yhä Aurorassa opettava  Uma Jutila ja pitkään Norjassa opettanut Maarit Tyrjy. Teimme juhlanäytelmiä ja keikkailimme pakettiautollani ympäri Espoota. Ja opettaja Anna-Liisa Korhonen koosti kokemuksista  juttuja koulun lehteen Auroran Uutisiin.  Oli ne huikeita aikoja.

PALATAAN Katjaan. Hän on nyt aikuinen  ja  sirkuksen kansainvälinen ammattilainen. Kirjeessään hän lähetti minulle linkin u-tubeen parin minuutin videon, jossa hän kertoo mm., kuinka  päätyi alalle ja millaista työ on. Videota saa vapaasti hyödyntää opetuksessa. Musiikin on tehnyt  Kimmo Pohjonen. Tekijätiedot omistaa www.luova100.fi.  Hanke on osa Suomi100-ohjelmakokonaisuutta.

ETTE voi kuvitella iloa tuollaisesta kirjeestä?  Eikun tekemään vaihtariksi oma pikku amatöörivideo. Poimin kuvat kuvat koulumme lehdestä.

KUTEN Pasi Sahlberg on viisaasti sanonut: ” Koulun keskeisenä tehtävänä on auttaa jokaista löytämään oma intohimonsa tai lahjakkuutensa - se missä hän on hyvä.”  Kunpa se onnistuisi mahdollisimman monen osalta.

Soihtu on nyt uusilla opettajilla ja rexeillä.

TÄSSÄ oma clipsini:




Ei kommentteja: