Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, syyskuuta 09, 2018

Espoon perinneseura julkaisee kaksi uutta kirjaa


ESPOON perinneseura jatkaa aktiivista julkaisutoimintaa.  Kaksi uutta kirjaa on ostettavissa SyysMatin markkinoilla ensi viikonloppuna. Kirjat tulevat myyntiin myös perinneseuran Perinnekauppaan, Tapiolan Akateemiseen Kirjakauppaan ja Auroran kappeliin.

Muuralan sairaala – Espoon ensimmäinen
Pirkko Kivimäki ja Esko Uotila

Espoon ensimmäinen sairaala aloitti toimintansa Muuralassa noin sata vuotta sitten. Kirja kertoo sairaalan monista vaiheista, sairaanhoidon kehityksestä, henkilökunnan tehtävistä ja toiminnan muutoksista Espoon kasvaessa maalaispitäjästä suureksi kaupungiksi. Varsinaisen sairaalatoiminnan jälkeen Muurala toimi pitkään terveyskeskuksen vuodeosastona ja viime vuosinaan päiväsairaalana.

Kirjassa on Muuralassa hoitotyössä toimineiden ja potilaina olleiden muistoja sairaalasta. Sairaalan tarina tuli päätökseensä, kun päiväsairaalan toiminta siirtyi keväällä 2017 Muuralasta uuteen Espoon sairaalaan Jorviin.

Kirja julkistetaan ja sitä voi ostaa SyysMatin Markkinoilla. Tekijät ovat tavattavissa perinneseuran teltalla lauantaina 15.9. klo 12-12.30.

Punaisin silmin –Espoon Kauklahti 1917-18
Esa Lahtinen



Sisällissodissa ei ole voittajia – ainoastaan häviäjiä.  Vuonna 1918 myös Kauklahdessa koettiin suuria kärsimyksiä ja tappioita.

Esa Lahtinen kertoo kirjassaan, mitä Kauklahdessa tapahtui vuonna 1918 ja miten kauklahtelaisille kävi sisällissodassa ja sen jälkeisissä tapahtumissa.

Punaisin silmin -teoksen lähteinä ovat valtiorikosylioikeuden ja valtiorikosoikeuksien asiakirjat sekä Suomen sotasurmat 1914–1922  nimitiedosto. Jonkin verran teoksessa on käytetty lähteenä aikaisempaa tutkimusta, kirjallisuutta sekä muistitietoa. Paljon tietoa on jäänyt tallentamatta, koska aikanaan toiset eivät saaneet ja toiset eivät halunneet muistella. Vielä tänä päivänäkin muistaminen on ollut monelle vaikeata.

Kirja julkistetaan 15.9. ja sitä voi ostaa Kauklahti-päivässä ja SyysMatin Markkinoilla. Esa Lahtinen on tavattavissa Kauklahti-päivänä Kauklahti-seuran esittelypisteessä lauantaina 15.9. klo 11-14 ja SyysMatin Markkinoilla perinneseuran teltalla sunnuntaina 16.9. klo 12-12.30.

SyysMatin Markkinat 15.-16.9.2018

Espoon perinneseura on mukana SyysMatin Markkinoilla Espoon tuomiokirkonmäellä lauantaina 15.9. ja sunnuntaina 16.9.2018 klo 10-16 ja Kauklahti-päivässä Kauklahden kappelilla lauantaina 15.9.2018 klo 11-14.

Perinneseura julkaisee tapahtumissa kirjat
- Muuralan sairaala – Espoon Ensimmäinen ja
- Punaisin silmin – Espoon Kauklahti 1917–1918.

Tarjolla ovat myös muut kirjat, jotka on esitelty sivulla espoonperinneseura.net/julkaisut.


Tervetuloa tutustumaan perinneseuran toimintaan ja julkaisuihin!

Espoon perinneseura

espoonperinneseura.net
www.facebook.com/EspoonPerinneseura
espoonperinne@gmail.com

Ei kommentteja: