Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 20, 2016

Papereita, ajatuksia ja asioita järjestykseen

TÄNÄÄN tällainen tunnelmakuva.

Tein listoja seuravien viikkojen työtehtävistä. Aika ajoin on hyvä koota yhteen, mihin kaikkeen onkaan itsensä taas luvannut.

Ihan hyvältä näyttää. Monenlaista piisaa, ja varmaan aikakin.

LUPAUDUIN nimittäin  kahteen omaan lahjakkuustasooni nähden varsin vaativaan juttuun.

Jyväskylässä on kirjamessut kolmen viikon kuluttua lauantaina 12.3., ja taivuin edustamaan "Yhdessä oppiminen"- teoksemme tekijöitä kouluasioita koskevaan paneeliin klo 12.30. Stagelle nousevat myös Hannu Simola ja Ari Pokka.

TOINEN tilaisuus on  Nova Schola Finlandia –hankkeen II-aallon kaksipäiväinen seminaari Vantaalla, johon lupasin valmistaa tunnin alustuksen 23.3.2016 klo 13.00 -14.00 koulurakennuksesta tiloineen oppimisympäristöna  yhteisoppimisessa.  Jotain siihen suuntaan.

Teema on minulle haastava. Olen tehnyt koko koulu-urani töitä täysin mahdottomissa, jopa terveydelle vaarallisissa koulutiloissa, joihin raivasimme itse tilaa meille tärkeille toiminnoille (esim. teatterin ja bändikämpän). En koskaan uusissa, tai moderneissa kouluissa. Kalusteetkin  pitkälti hankimme muilta kouluilta, kun ne  saivat peruskorjauksen yhteydessä uudet.  Omassa pedagogiikassani fyysinen tila, pulpetit jne.  on  ollut pitkälti yhdentekevä. Sen sijaan oppimisympäristön henkinen tila, innostuneisuus, välittäminen, yhdessä asioiden tekeminen, yhteistoiminnallisuus ja  yhteisöllisyys, opettajien ja oppilaiden pedagoginen suhde ovat ehdottoman tärkeitä.

NYT on kalenteri oikein sopivasti koko viikonlopun tyhjänä, joten lauantain ja sunnuntain voi käyttää omiin ajatuksiin tutustumiseen, muiden viisauksien ajatusten ja uusien ideoiden metsästykseen.

Ei kommentteja: