Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, toukokuuta 02, 2015

Kesä tulee.

Villi ja vapaa elkku. Ainakin melkein tosi kuva.
SITÄ alkaa olla ensimmäinen eläkeläislukuvuosi pian voitettu kanta. Niillä, joilla koulutyö jatkuu, sen  päättymiseen on yhteensä  28 päivää. Koulun työpäiviä on vielä vähemmän.

Vuosi sitten tässä vaiheessa Aurorassa kuvattiin kovaa vauhtia Vinski ja Vinsentti-koko koulun elokuvaa. Muuttotouhut olivat nekin päällä niin vanhassa Aurorassa kuin Kalajärven koulullakin. Väliaikaisten tilojen rakentaminen Järvenperän koulun kentällä oli sekin juuri käynnistynyt.

HIENOA on ollut nähdä, kuinka hyvin kaikki on mennyt. Väistötilat valmistuivat nippa nappa aikataulussa, mutta kuitenkin.  Auroralaiset ovat kotiutuneet (niin olen kuullut)  Järvenperään hienosti, ja uusi rehtori Ulriika Huima on ottanut hommat hyvin haltuunsa. Ei siis tarvitse kaukalon reunalta jännittää.

Muttei tarvitse Aurorankaan väen pakata tänä keväänä tavaroita. Sekin tuntuu varmasti hyvältä, että uusi koulurakennus nousee kovaa vauhtia, ja että väistöä on vain yksi lukuvuosi jäljellä.

OMA toukokuuni vaikuttaa sekin oikein mukavalta. Muutamia luentoja, konsultointia, tietokirjailua ja työtä tutkivalla otteella. Pari hienoa mahdollisuutta, joista lisää myöhemmin, jos ne toteutuvat. Ja edelleen huikeaa ja haikeaa. 

Ei kommentteja: