Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 21, 2013

Itseä paremmassa seurassa

Allekirjoittamassa Elinvoimana Nuoret- festarin julkilausumaa yhdessä
oikeasti tärkeiden herrojen kanssa. Pia Mäki-Kokkilan ottamassa kuvassa
vasemmalta sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko, kappalainen Oiva
Hujanen,  perusturvajohtaja Juha Metso,  Martti NOW-ohjelmaryhmän pj:na
(minun takanani) rovasti Jukka Huttunen , kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä
 sekä Omnian johtaja Tapio Siukonen.
HUIKEAT viisi arkipäivää takana. Toinen  peräkkäinen viikko "moniajolla".  Mutta  kannatti. Ensi maanantaina alkaa helpottaa, kun koulun johto-kunnan kokous on pidetty ja kaikkia rexejä työllistävä syksyn aloitus on selätetty. Syyskuun johtokunnan kokous on valmisteltavien asioiden määrän osalta vuoden työläin.

VIIKON huippu osui torstaihin, Elinvoimana Nuoret-festariin. Sain olla klo 12.20 - 20.45 itseäni paljon paremmassa seurassa. Lisää festarista löytyy tämän linkin takaa.

MUTTA muutoinkin blogilastun otsikko kuvaa hyvin viikkoa. On suuri etuoikeus saada olla mukana OAJ:n tulevaisuustyössä. Prosessi etenee ja syvenee ja tarjoaa paljon ajateltavaa ja opittavaa. Aikataulu on tiukka, ja työryhmällä riittää haasteita. Oikein innostava on mm. lopputulokselle suunniteltu uudenlainen graafinen ratkaisu, josta en tietenkään kerro vielä mitään.

SAIN  tällä viikolla  linkin  Oulun yliopiston sivuille, joille on koottu elokuussa kuvatut opetus-suunnitelmaa koskevat vartin mittaiset miniluennot. Nyt kun Espoo on innostunut ns. webinaareista, olisipa upeaa, jos täällä olisi käytössä samanlainen tekniikka. Luennon diat näkyvät selvästi puhuvan ja liikkuvaan pään (tarkemmin ylävartalon:-)) takana.  Luennon voi helposti keskeyttää, ja siirtyä taakse- tai eteenpäin. Luennoitsijoita tuossa paketissa on neljä: Pasi Hieta, Irmeli Halinen, Eija Kauppinen ja minä. Oma osuuteni käsittelee opetussuunnitelmatyötä koulun tasolla.  Kuuntelin ne kaikki itse läpi tänään. Irmelin on paras.

MUITA viikon ilonaiheita olivat: Aivan verrattomat ja vastuuta ottavat opettajat meillä Aurorassa ja Kalajärvellä. Luokanopettaja-lehti 3/13 kolahti postilaatikkoon. Välkky-kirjastoauton rock-demokeikka sujui hienosti. Aurora-seminaarissa oli mennyttä arvostava ja uudesta innostunut henki. Onnistuin lataamaan Macciin uuden iPhoto-ohjelman- vanha oli jumittanut itsensä kaputiksi. Rästissä ollut jäsenkirje ehti perille.

NYT hyvällä mielellä viikonloppuun, ja molempina päivinä myös Syys-Matin Markkinoille Espoon kirkonmäelle Espoon perinneyhdistys Auroran teltalle. Lisää perinneyhdistyksestä tämän linkin takana.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko linkkiä ops-luentoihin?

Martti Hellström kirjoitti...

Moi

Luento on netissä, mutta valitettavasti se vaatii (maksullisen) tunnuksen .

Mutta pitkälti se meni tämän lastun mukaisesti
http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2013/08/voiko-opetussuunnitelmalla-muuttaa.html

Martti

Anonyymi kirjoitti...

harmi :(
Kiitos kuitenkin omien ajatustesi jakamisesta.