Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 29, 2013

Uudenlaista täydennyskoulutusta

TÄNÄÄN sitten Auroran koulunkin opettajat istuivat kiltisti opinpenkkiin.

Opettajien täydennyskoulutuksen espoolainen innovaatio on kolmen tunnin sessio, jossa yhdeltä koululta - tässä tapauksessa Kalajärven koululta- lähetetään virikepätkiä joiden pohjalta sitten käydään opettajien kesken keskustelua.

Oppimiskeskusten verkon järjestämän tapahtuman teemoina olivat tänään (1) kodin ja koulun yhteistyö ja (2) tehostettu ja erityinen tuki. Virikkeitä katsottiin ja kuunneltiin SmartBoardista.  Keskusteluja kävimme pienryhmissä.

KODIN ja koulun yhteistyöstä alusti Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila. Moni piti hänen osuudestaan. Sen jälkeen saimme vinkkejä hyvistä, arjessa testatuista  käytänteistä Kalajärven ja Aarnivalkean kouluilta. Kirkkojärven koulun rehtori haastoi koulut pohtimaan, tuemmeko aidosti maahanmuuttajalapsia ja heidän perheitään. Vaikuttameko lasten koulumenestykseen vai vaikeutammeko sitä?

TUEN eri keinoista kertoivat Eestinkallion ja Koulumäen koulujen opettajat. Kuuntelimme hiljaa, mitä nyt leuat rouskuttivat pizzaa.

LOPUKSI kokosimme kokemuksiamme sekä sisällöstä että muodosta ja lähetimme kehittämisajatuksiamme ne netin kautta järjestäjille. Monessa liemessä keitetty porukkamme piti ensinnäkin ajoitusta (klo 14.30-17.30) vääränä. Opettajat olisivat virkeämpiä esim. klo 12-15. Alustukset saisivat olla lyhyempiä (5 min) ja dynaamisempia. Olivatko nämä asiat jo  liian tuttuja? Väittelyitä?

Hienoa, että tekniikka toimi. Juontajan käyttö oli hyvä ratkaisu.  Adobe olisi upea keino välittää huippuasiantuntijoiden (kalliita) luentoja. Matka-aikaa säästyy.

Joissain videoissa ääni ei kuulunut. Se kannattaisi tsekata etukäteen. Interaktiota toivoimme lisää- sekä studion että koulujen ja myös koulujen kesken.  Chat-kysymyksiä- vastauksia? Äanestyksiä? Huumoriakin?  Katsojien palautetamahdollisuutta kännyköillä? Kunnianhimoisempaa adoben mahdollisuuksien hyödyntämistä?  Vaihtelevia kuvakokoja? Tositerävää kuvaa? Hieman panostusta taustakankaisiin (sininen kangas esim.)

ILOISELLA mielellä ja kupu ravittuna kotiin klo 18.


Ei kommentteja: