Kirjoja

Kirjoja

torstaina, tammikuuta 05, 2012

Kronikka Auroran tapahtumista joululoman aikana

TÄMÄN lukuvuoden joululoma kattaa 17 päivää - kun mukaan laskee kaikki pyhät.


Tässä napakka kronikka koulun tapahtumista, sillä välin, kun muut kuin rexi ovat lomailleet.  Kronikkaa on naputeltu realiaikaisesti, vaikka se julkaistaankin kerralla torstaina 5.1.2012.


LOMAPÄIVÄ 0. Torstai 22.12

Todistukset jaettiin reippaasti. Sen jäkeen puolen tunnin kasvatuskeskustelut kahden pojan kanssa, jotka olivat livistäneet jälki-istunnosta.

Auroran aikuisia jäi vielä toviksi istuskelemaan taukotupaan. Päivän puheenaihe oli: saadaanhan  sisäilmaongelmat  lopullisesti kuriin.

Sitten talo hiljeni. Minä jäin hyväksymään laskuja ja virkavapauksia sihteerin kanssa. Selvittelin sähköpostitse mahdollisuuksia saada hankkia 16 ipadin paketti latauslaukkuineen jne. Jatkan vielä vääntöä. Siivouspuolelta tuli kutsu neuvotteluun. Aikovat "keventää" siivousta, näin pelkään.

Ripan luokka on nyt korjattu. Työt siirtyivät kouluravintolan puolelle. Aikaa on kaksi viikkoa. Ruokaa on saatava, kun koulun taas alkaa.  Tiinan luokassa alkoivat Smartboardin asennustyöt. Tänään laitettiin sähköt kuntoon. Itse asennus on vuoden viimeisellä viikolla.LOMAPÄIVÄ 1. Perjantai  23.12

Aamulla oli vielä lunta maassa. Talo oli ihan hiljainen.  Kaitsu uurasti keittiötä remonttikuntoon.  Hyväksyin laskuja. Selvittelin yhtä bussilippuanomusta. Kävin kirjastossa etsimässä kevään esitykseen sopivaa tekstiä. Ikävä uutinen Turusta. Kouluilla alkaa siellä jo keväällä menoleikkaukset; opettajia pitää jättää palkkaamatta, ryhmiä tulee yhdistää, sijaisia ei palkata...

LOMAPÄIVÄ 2.  Lauantai  24.12

Koko aaton ajatukset irti kouluasioista. 


LOMAPÄIVÄ 3.  Sunnuntai  25.12. Joulupäivä.

"Sormiharjoituksena" laadin skenarion yhdestä  tarjokkaasta  ensi kevään koko koulun elokuvaksi. Jos sellainen päätetään tehdä. 

LOMAPÄIVÄ 4. Maanantai  25.12. Tapaninpäivä.

"Sormiharjoituksena" laadin skenarion toisesta  tarjokkaasta  ensi kevään koko koulun elokuvaksi. Jos sellainen päätetään tehdä. Päivän uutinen; opettajien ilmoitusvelvollisuus epäiltäessä lapsen hyväksikäyttöä entistä ehdottomammaksi.  Ulkona hurja myrsky.  

LOMAPÄIVÄ 5. Tiistai  26.12

Väliviikko. 10  päivää aikaa tyhjentää aivot vanhasta  ja ladata täyteen  uutta.  Tein kouluhommia aamupäivän kotona. Puoliltapäivin koululla pari tuntia. Tässä tiistain "saalis":

(1) Aloitin  kevätkansion kokoamisen (hoidettavat asiat)
(2) Pepin paitatilaukset lähtivät eteenpäin (ja tammikuussa nouto)  
(3) Pepin videotilaus ReelOneen (ja tammikuussa nouto) 
(4) Kevään näytelmän/leffan tms. valmistelut. Kaksikin ehdotelmaa  ja tulostettu.
(5) Varajärjestelyjä on alettu hahmotella sillä varalta, ettemme saa ela-opettajallemme pätevää sijaista.
(6) Viimeisiä hankintoja on valmisteltu tilanteessa, jossa iPadien osto ei nyt onnistu tietohallinnon jyrkän asenteen vuoksi.

Päivän uutinen oli Länsiväylässä: 26 hakijaa Aulis Pitkälän sijaiseksi. Kaupunginhallitus nimittää sijaisen 13.2. kokouksessaan.

Iltapäivällä ajoin vielä Siltavuorenpenkereelle ja kävimme Kansasen Pertin kanssa 1900-luvun alun suurten kasvattajien kimppuun. Suuria ikoneita alkaa pian olla 90 kasassa.

LOMAPÄIVÄ 6. Keskiviikko 27.12

IHAN ahkera päivä. Ripa ja Raija lähtivät ostoksille. Minä selvittelin leffavälineiden hintoja (mm. vihreä tausta). Talonmiehet Jouni ja Kari olivat koululla. Presidentinvaalehin liittyvä kysely on hoidettu. Jumppasali on tyhjennetty, ja kuustakin jo riisuttiin. Remontti keittiössä etenee.  Lähetin (jälleen kerran) emailin Tapiola-salin vuokraamisesta toukokuussa. Huomenna pitäisi tulla jokin vastaus. Tsekkasin myös ela-virkahaun. Vain yksi hakija, eikä hänelläkään oikein kokemusta.

TÄNÄÄN hoidin seuraavat asiat:

(7) Kevään kehystilanteen tsekkaus.
(8) Kerhotuntitilanteen tsekkaus.
(9) Luokanopettajavirkojen hakuilmoitukset eRekryyn.
(10) Presidentin vaalien valmistelut.

LOMAPÄIVÄ 7. Torstai 28.12

IHAN ahkera päivä. Ripa ja Raija lähtivät ostoksille. Minä kävin hankkimissa kevään leffassa tarvittavan vihreän/sinisen taustakankaan telineineen. Hankinnat yhteensä noin 11 000 euroa.
Smartboard on nyt asennettu Tiinan luokkaan.  Korjaustyöt etenevät keittiössä kovaa vauhtia. Hoidin virkajuttuihin liittyneitä sekaannuksia. Ela-paikan hakijalle lähetin virtulaalihaastattelun kysymykset.

TÄNÄÄN hoidin työslistalta pois seuraavia asioita:
(11) Syksyn työkalenterin tsekkaus
(12) Viimeiset ostokset
(13) Viikko-ohjelmien päivitys (viikon 2 osalta)

Harrastuspuolen asioista hoidin Lo-liiton "Hyvä koulu 2024"tekstin. Nyt se on kommentoitavana, ja lähtee sitten taittoon.

LOMAPÄIVÄ 8. Perjantai 29.12

Koulusihteeri Riitta  oli  käynyt koululla. Eikun hyväksymään nippu laskuja. Remontti kouluravintolassa etenee koko ajan. Postin suhteen on rauhallista- sisäposti kun ei kulje. Tapiola-salin varausasia seisoon edelleen. Kokosin tänään vuoden 2011 mediassa käydyn koulupuheen. Aikamoinen vuosi. Aloitin uuden "EFQM"-kansion luonnon.

TÄNÄÄN hoidin seuraavan listatehtävän:
(14)Viimeiset laskut ja virkavapaudet .

LOMAPÄIVÄ 9. Lauantai 30.12.

Lauantaipäivän ratoksi fantasioin vuoden 2012 koulutapahtumia. Hauska sormiharjoitus, ja samalla tuli hahmotettua faktojakin.

LOMAPÄIVÄ 10. Sunnuntai 1.1.-12

Eipä lainkaan kouluhommia. Kauniaisiin kauppaan  ajaessani tsekkasin, että koulu näytti olevan paikallaan.

LOMAPÄIVÄ 11. Maanantai 2.1.-12

Koulusihteeri oli töissä. Samoin laitoshuoltajat. Ahkeraa kanslian siivousta. Tyhjensin 20 kansiota. Homma jatkuu huomenna. Lounaalla Sarpilan Jukan kanssa. Sain varattua Tapiola-salin kevätleffaa varten. Nyt on kaksi ela-hakijaa. Toisellekin laitoin virtuaalihaastattelun kysymykset. Päivän hommina hoidettiin siis:
(15) Turhien kansioiden tyhjennys
(16) Bussilippu yhdelle oppilaalle
(17) Tapiola-salin varaaminen

Harrastuspuolella annoin LO-lehdelle painoluvan ja tein alkuvalmisteluja Seinäjoen luentoon.

LOMAPÄIVÄ 12. Tiistai  3.1.-12


Aamulla etätöitä kotona: hahmottelin lisää toisen kouluviikon ops-koulutussessioita, joita Aurora on mukana järjestämässä. Koulun pihaa kaivetaan taas! Nyt on jotain vikaa sähköissä? Iltapäivällä Helsinkiin. Kävin hakemassa Peppi-dvd:t. Edelleen Ripan luokka siivoamatta! Kouluravintolassa työt jatkuvat. Jaa-a. Eli päivän saalis.

(18) Viikko-ohjelmat päivitetty viikkojen 2 ja 3 osalta.
(19) Ela-halu päättyi. Kahdelle lähetetty virtuaalikysymykset. Toinen jo vastannut.
(20) Peppi- dvd:t noudettu.

LOMAPÄIVÄ 13. Keskiviikko  4.1.-12

Aamulla taas etätöitä kotona: Hioin ops-koulutussessioita.

Klo 13 koululle tapaamaan siivoustyön esimiehiä. Aikovat leikata 2 t 9 min joka päivä siivoukseen varatusta ajasta.

Edelleen Ripan luokka siivoamatta ja kelmuissa!  Homman pitäisi tulla perjantaina kuntoon. Kouluravintolassa työt  alkavat olla valmiit, ja siivous on luvattu (paitsi itse keittiöön, jonka Kaitsu kuulema siistii itse).  Korjaukset etenevät sitten ensi viikolla heti maanantaina TS-luokkaan.

Peppi-paidoista laitoin kirjeen Paitamyllyyn, ja iltapäivällä ne sai noutaa. Toinen ela-hakijoista peruutti hakemuksensa.  Tämän päivän työsaldoa:

(21) Neuvottelu siivousresurssista.
(22) Kaikki "Peppi-krääsä" on nyt koululla
(23) Korjaustöiden etenemisen paapominen loppuun saakka.

Harrastuspuolen asioista eteni Hyvän koulun esite: laitoin taittajalle materiaalia.

LOMAPÄIVÄ 14. Torstai  5.1.-12


Aamutuimaan  kirjeenvaihtoa toimittaja Sari Avivin kanssa. Hiovat tv-ohjelmaa suomalaisesta koulusta esittämiskuntoon. Annoin vielä lisätietoa.  Ohjelma tulee ulos 17.1. Tämän päivän ohjelmassa on
(24) mentor-tapaaminen ja
(25) maanantain YT:n ja henkilökunnalle lähtevän Auroran uutiset-emailkirjeen valmistaminen

SEURAAVILLE päiville jäi vielä työmaata:
(1) "Hevosten" palautus Kaupunginteatteriin
ja
(***) Harrastuspuolella: omat osuudet Lo-päiväkirjaan, Lo-liiton koulutuspoliittisen ohjelman  viimeistelty, esseitä suurista kasvattajista, parin luennon valmistelut, muutama oma lasku lähetettävä....

Ei kommentteja: