Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Pikaäänestys Pisa-tuloksista

ONKO suomalainen peruskoulu niin hyvä, kuin Pisa-tulokset näyttävät, kysyttiin tämän vuoden ensimmäisessä blogin pikaäänestyksessä. Yhteensä asiaan otti kantaa 44 ihmistä. Tulokset olivat seuraavat:

1. Suomalainen koulu on juuri niin hyvä 12 (27%)
2. Koulumme on hyvä, muttei ihan niin hyvä 15 (34%)
3. Pisasta saa aivan liian ruusuisen kuvan 17 (38%)
4. Enpä tiedä   0 (0%)

Äänet jakautuivat varsin tasaisesti. Enemmistö vastanneista (38 %) oli sitä mieltä, että Pisa antaa aivan liian ruusuisen kuvan. Toisaalta 61 % oli sitä mieltä, että koulumme on juuri niin hyvä tai melkein.

Pika-äänestykseen osallistuneissa näyttää olevan tervettä kriittisyyttä.

Tervetuloa helmikuu!

Olemme siis siiryneet helmikuuhun. Kolme kuukautta vappuun ja vespailukauteen! Kouluissa helmikuu on  viimeinen kuukausi, jolloin oikeasti eletään tätä nykyhetkeä. Maaliskuussa eletääkin  jo kolmea aikakautta yhtä aikaa: mennyttä (lukuvuotta  on arvioitava, jotta osaamme tehdä tärkeät korjausliikkeet, omaa aikaa ja tulevaisuutta (katse alkaa suuntautua seuraavaan lukuvuoteen, opettajien sijoittelu alkaa, tarvikkeita tilataan....). Nautitaan siis 28 päivää (15 koulupäivää) juuri näistä hetkistä.

1 kommentti:

Vesa Linja-aho kirjoitti...

Mitä olen noita Pisa-tehtäviä katsellut, siis niitä harvoja, jotka annetaan julkisuuteen, niin ne näyttävät enemmänkin älykkyystestitehtäviltä kuin koulumenestystehtäviltä.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten ulkomailla asuva, sikäläistä koulua käyvä pärjää Pisa-testissä?

Tällä en siis hae mitään rotujuttuja vaan sitä, että johtuuko suomalainen Pisa-menestys juuri suomalaisesta koulusta, vai jostain muusta (kirjojen lukemisesta, netissä surffailusta, osaamisen arvostamisesta jne.).