Kirjoja

Kirjoja

torstaina, huhtikuuta 29, 2010

Taas on torstai


KUVA: Siviilielämäkin hieman painaa päälle. Kotona on kylpyhuoneremontti, ja autokin menee remonttiin. Harmittavasti hieman kiireinen Volvo peruutti eilen kaupan parkkipaikalla Bemarin oikeaan poskeen, ja eikun hoitamaan asiaa vakuutusyhtiön kanssa.


"KIITÄVI aika..."

Hiukka tohinaa tämä huhtikuun loppu. Koulujen ensi lukuvuoden suunnittelu ja valmistelu on tavallisesti tässä vaiheessa aika pitkällä. Harmi kyllä, nyt suma seisoo.

AVUSTAJAT ovat tosi tärkeitä tämän päivän koulussa. Päätökset siitä, keiden avustajien tehtävä vakinaistetaan, ovat vielä auki. Minä olen esittänyt kahta. Anomukset ovat lähteneet aikaa sitten, mutta päätöksiin tarvitaan kaupunginjohtajan täyttölupa. Kunpa se saataisiin pian. Sitäkin tietoa odotetaan kovasti, kuinka paljon palvelua ensi lukuvuonna saamme järjestää. Siitä kun perustuntimäärä tulee, menee vielä viikkoja lisäanomusten käsittelyyn.

Määräaikaiset avustajat siirtyvät ensi syksynä Seuren palvelukseen. Myös tästä syystä olisi välttämätöntä tietää, ketkä ovat näitä määräaikaisia, ja kuinka monta heitä eri kouluissa ensi syksynä on. Avustajille on pidettävä kouluissa siirron vuoksi kuulemistilaisuus, ja kyllä rexin olisi sitä pitäessään aihetta tietää perusfaktat, jotta osaa vastata kysymyksiin.

TOINEN suunnittelussa ehkä vielä keskeisempi tieto on harmi kyllä sekin vielä epätarkka: Kuinka paljon koululla lopulta on rahaa opettajien palkkoihin? Peruskaava on kyllä saatu ajoissa. Mutta päätöksiä siitä jännitetään, mille kouluille opetustoimenjohtaja myöntää ylimääräistä resurssia suurien opetusryhmien pienentämiseksi Opetusministeriön Espoolle osoittamasta erillismäärärahasta (Espoossa raha riittää noin 31 resurssiopettajaan). Päätökset ovat siirtynyt lautakunnan 6.5. kokouksen jälkeiseen aikaan.

Ymmärrän, että lautakunta haluaa linjata tätä kohtuullisen suurta rahasummaa, mutta samalla monessa koulussa määräaikaisten opettajien rekrytointia on lykättävä. Moni hyvä opettaja ei jää odottamaan, vaan siirtyy naapurikuntiin.

Kaupungisll liikkuu myös iloisia huhuja. Niiden mukaan koulut ehkä saisivat lisärahaa myös sovittuihin palkankorotuksiin (joita ei toistaiseksi ole sisällytetty budjetteihin). Se olisi tosi hieno uutinen.

Ilman lisäresursseja, olemme palkkarahojen suhteen Aurorassa pienessä pulassa. Opettajakunta onkin jo päättänyt esittää omalle johtokunnallemme tuntijaon muutosta niin, että 5.-6.-luokkien valinnaiskursseista luovutaan. Rahamme eivät riitä niiden vaatimiin lisätunteihin. Olemme myös varautuneet yhdistämään luokkia. Näistä asioista pitäis ehtiä kutsua koolle vanhempainillat. Kesällä se on hyvin hankalaa.

No, ei auta kuin harjoittaa paineensietokykyä, Martti!

TÄNÄÄN saa muuten itsekin kiitää. Olen luvannut olla klo 8.15 Messukeskuksessa panemassa Macistani pyörimään vuosi sitten tekemämme tehostetun tuen kuvakoosteen (iPhoto-ohjelmalla tehty). Sitten vauhdilla takaisin koululle. M.O.T jatkaa kuvauksia. Ja niin myös Aurora Productions. Peter Pania on nyt nauhalla noin 11 minuuttia. Eilen olimme kameran kanssa Mikä Mikä Maassa. Jos tänään sataa, siirrymme taas sisälle "DreamMixin studioon".

Näillä mennään.

Ei kommentteja: