Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 28, 2009

Kuningas ilman sydäntä


KUVA: Idea näytelmän logoksi keikkapaitaan.


TERVEISIÄ lomalta. Näin urakkahommissa lomapäivät ovat fantastisia työsumanpurkamispäiviä. Niin vain on.

Vaativin tehtävä oli käydä läpi koulullemme ensi lukuvuodelle kaavan pohjalla "automaattisesti" tuleva avustajapalvelujen tuntimäärä. Kaavassa on tosi hyvää se, että ns. sope-luokat saavat avustusta kaikille oppitunneille. Perusteltua. Sensijaan starttiluokalle luvataan täysi nolla tuntia kunnes ryhmän koko on "vähintään 10". Jokainen yleisopetukseen intergroitu erityisoppilas tuo tunteja, mutta kaava on tosi niukka. Ensimmäiset neljä tuovat 20 tuntia, ja sen jälkeen jokainen uusi oppilas tuo 0,5 tuntia. Sanon, että huh huh! Meillä uusi kaava pudottaa avustustuntien määrää 108:sta tunnista viikossa 32,5:een. Siis lähes 70 %!.

KOULUT saivat noin viikon aikaa varsin haastavaan tehtävään: laatia perusteltu hakemus lisäresurssista, joka tulee ehtiä käsitellä oppilashuoltoryhmässä. Tein apulaisrehtorin ja ela-opettajan laskelmien pohjalta uuden hakemuksen. Anomme lisää 665 tuntia! Emme tule niin paljoa saamaan, koska koko kaupungissa on jaossa vain 12 000 tuntia. Saamme todennäköisesti 176 tuntia lisää. KIrjoitan näin siksi että meillä on vammaisia lapsia, joille on pakko avustus myöntää.

Arvioin, että lopullinen avustuspalveluiden määrä olisi meillä noin 282. Tänä lukuvuonna summa oli 355. Suomeksi toteutuessaan se tarkoittaisi kolmen avustajan pudotusta. Koulut saavat päätöksensä 13.5. Siihen asti jännitetään.

Kevätnäytelmän suunnittelukokous

KUVA: Miniseminaarin väkeä


KLO 15 alkoi kevätnäytelmän suunnitteluseminaari Hotelli Espoossa. Paikalle joutivat kesken kiireittensä ohjaajaparini Jukka Jokiranta, musiikista vastaava Uma Jutila, tansseista, julisteita ja keikkapaidasta vastaava Raija Herrala, lavastaja Kari Evinsalo ja puvustuksen koordinoija Nina Mattila.

KUVA: Tämän lastun pääkuvana on Evin heittämän logon aihio (poimin elementit netistä). Lavastuksen perusratkaisuksi tulee kääntyvät levyelementit. Kuulosti tosi kivalta.


Luimme näytelmän läpi, kuuntelimme Uman säveltämän musiikin, ja ideoimme palaset kokonaisuudeksi. Hieno miniseminaari.
Lapset osaavat jo repliikit. Aikaa ensi-iltaan on viisi viikkoa, joten projekti on hyvässä vaiheessa.

KUVA: Puvustajamme Nina kirjasi muistiin porukan heittämiä puvustusideoita. Kuvassa myös Paavo, joka laski laskuja.

1 kommentti:

Esa kirjoitti...

Moi Martti!

Lohduttavaa huomata, että ongelmat ovat samanlaisia myös rikkaassa Espoossa. Kunta-alan säästöt purevat kaikkiin tasaisesti. Teillä nuo erityisoppijat tuovat kuitenkin joka tapauksessa aina lakisääteisen osan. Kaikilla kun ei ole edes sitä...

t. naapurikunnan reksi