Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Auroran Viikkokirje nro 15


KUVA: Viikon 14 kohokohtia oli, kun kaksi uutta vakinaiseen virkaan valittua luokanopettajaa Julia Uotila ja Esa Puranen tarjosivat virkakakut kahveineen. Onneksi olkoon ja kiitos ! Kuvissa valitut opettajat näytetunneillaan.


Auroran koulun viikkokirjeessä tiedotetaan tiiviisti koulun ajankohtaisista asioista, erityisesti seuraavan viikon tapahtumista. Tarkoitus on julkaista viikkokirje joka lauantai. Päivitetty Su 5.4.09

LYHYESTI VIIKOSTA 14

Ensimmäiset kevätpäivät tulivat. Kenttä paljastui lumen alta. Viikon ohjelmaan kuului opetuksen lisäksi mm. kevätnäytelmän harjoittelua. Laaja-alaista erityisopetusta ei annettu tällä viikolla. Huoltajakysely sulkeutui perjantaina. Vastaus-ajan pidentäminen oli perusteltua, saimme lisää vastauksia. Tuloksista tiedotetaan vanhemmille muutaman viikon kuluttua, kun ne on analysoitu.


ALKAVASTA VIIKOSTA 15 YLEISESTI

5d-luokka opiskelee vielä tämän viikon kolmessa ryhmässä. Tästä syystä ela-opetus on edelleen peruutettu, ja 5.-6.-luokkien sinikarhuoppilaat opiskelevat omissa luokissaan (englannin tunti pidetään kuitenkin pienryhmässä).

Tällä viikolla oppilaita ohjataan antamaan palautetta Wilmassa koululle. Opettajat käyvät lomakkeen läpi 3.-6.luokkalaisten oppilaitten kanssa ja selittävät tekniikan. Palautteenanto on osa koulujen itsearviointia. Vastaamisaikaa ovat viikot 15 ja 16.

Viikon iso asia on KIVA-koulu hankkeen käynnistyminen. Kyseessä on valtakunnallinen koulukiusaamisen vastustamisohjelma, jolla on saatu pilottikouluissa hyviä tuloksia. Me olemme päässeet mukaan kolmanteen aaltoon. Auroran neljä opettajaa saavat koulutusta ohjelmaan tiistaina. Ohjelma, johon kuuluu oppitunteja jne. otetaan meillä kaikissa luokissa käyttöön syksyllä 2009.

TIIMIEN tehtävänä on (1) tehdä oppikirjavalintoja koskevat ratkaisut. KIIRE (2) Koota muistiin kokemuksia Diasporasta ja ohjeita, kuinka sellaisesta selviää parhaiten. Aikaa 3 viikkoa. (3) Sopia aikuisrooleista kevätnäytelmässä.

Talonmies on viikon 15 lomalla.

Maanantai 6.4.

Rehtori Kurre-koulutuksessa.
Kevätnäytelmän roolien jako jatkuu salissa klo 12.00-12.30 (Martti, JJ, Anna-Liisa, Patrik).
Espoon budjetti avataan illalla valtuustossa.

"Oman Koti ja koulu-yhdistyksemme kokous on maanantaina 6.4 klo 18.30 opettajien taukotilassa Auroran koululla. Aiheena mm. Vappupallokampanja ja mahdollinen kevätjuhlaan osallistuminen jollain tavoin plus tietenkin mitä vaan ajankohtaisia meitä kiinnostavia aiheita..."

Tiistai 7.4.

Oppilashuoltoryhmän kokous klo 13.30-15. (ei luokkaa. Ulla tuuraa Marttia).
Rehtori ja kolme opettajaa KiVa-koulutuksessa Helsingissä.
DreamMix (Ulla ja Katri) retkellä Soukassa. Rexinä sen ajan Uma.
Suomenkielinen opetuslautakunta tekee päätöksen ekaluokkalaisille osoitettavista koulupaikoista (kuinka monta ekaluokkaa tulee kuhunkin kouluun, ja kuinka monta eppua kukin koulu ottaa). Rehtorit saavat vastata kysymyksiin vasta 14.4.
Samassa kokouksessa tehdään päätös siitä, jatkuuko TIP-toiminta Aurorassa vai päättyykö kokeilu. Jos kokeilu päättyy, lakisääteinen iltapäivätoiminta pyritään tavalla tai toisella järjestämään pika-aikataulussa

Keskiviikko 8.4.

YT- istunto klo 8-9: Mm. oppimiskeskuksen messut. Kunta10-tulokset (jos ovat tulleet).
Saliin rakennetaan Via Dolorosa.
Oppimiskeskusten rehtoreilla kokous klo 13-15 (Martti menee)


Torstai 9.4

Via Dolorosa-päivänavaus porrastetusti kaikille luokille (ev.lut.oppilaille, muille oppilaille ohjattua toimintaa). Koulu päättyy alkuopetuksessa klo 12.45 (ei jakotunteja). Muilla luoklla päivä päättyy klo 13.30.
Koulusihteeri ei ole töissä.

Perjantai 10.4

Pitkäperjantai. Lomapäivä.


ENNAKKOTIETOA VIIKOSTA 16 YLEISESTI

Rehtori on viikon 16 vuosilomalla. Hän paaa töihin tiistaina 21.4. Rehtorin tehtäviä hoitaa apulaisrehtori Ulla Hämäläinen, Hänen poissaolleessan koulusta vastavat järjestyksessä vararehtori Uma Jutila ja vararehtori Kaija Kuivanen. Koulusihteeri on töissä tiistaista torstaihin. Yhteisvarastotilaukset oltava heti alkuviikosta Riitalla.

Maanantai 13.4.

Toinen pääsiäsipäivä. Lomaa

Tiistai 14.4.

Oppilashuoltoryhmän kokous klo 13.30-15. (4b- luokka)
Kirjeet uusille epuille lähtevät 14.4. kakkospostissa (voi viedä viikon)
Opettajien toimitettava Riitalle oppilasmäärät kirjatilauksista (tarve- kierrätyskirjat)


Keskiviikko 15.4.

YT- istunto klo 8-9 (apulaisrehtori vetää)

Torstai 16.4

Oppimiskeskusten messut Koulumestarin koululla. Auroran oppimiskeskuksella teatteripaja (JJ, Raija, Julia...)
Rehtori-info klo 14. Ulla menee.

Perjantai 17.4


PS. Uuden laskurin mukaan ajalla 26.3 ( ).- 4.4. (la, klo 18.40) tämän blogin avaussivulla on käyty 2245 kertaa. Yhdeksän päivä keskimääräinen kävijämäärä on siis 249. Hurjaa. Viikossa siis 1746 käyntiä. Blogislistalla tämä lastukokoelman sijoituu sijalle 384, kun blogeja on yhteensä 22 298.

Ei kommentteja: