Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, marraskuuta 03, 2008

Huoltajien kokous maanantaina 24.11.2008 klo 18

KUVA (Juha Hyvärinen): Auroran johtokunta 2005-2008


NYKYISEN JOHTOKUNNAN puheenjohtajan Paula Ahonen-Rainion kanssa on sovittu, että Auroran huoltajat kutsutaan koolle maanantaiksi 24.11.2008 klo 18 kokoukseen, jossa huoltajat asettavat omat ehdokkaansa koulumme johtokuntaan vuosiksi 2009-2012. Ohjeiden mukaan virallisen kokouskutsun lähettää rehtori viimeistään viikkoa ennen. Kokouksen puheenjohtajana toimii usein edellisen johtokunnan puheenjohtaja.

KOULUN johtokunnassa on 3-5 huoltajajäsentä, ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Toivomus on, että ehdokkailla olisi lapsia koulussa useana vuonna, innostusta ja mahdollisuus osallistua kokouksiin. Kokouksia on tavallisesti kolme vuodessa.

HUOLTAJIEN kokouksessa päätösvaltaa käyttävät paikalla olevat. Ehdokkailta vaaditaan kirjallinen suostumus. Huoltajien edustajana ei voi toimia koulun henkilökuntaan kuuluva.

HUOLTAJIEN kokous esittää myös, kuka ehdokkaista nimitetään puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi.

Lisäksi johtokuntaan valitaan kaksi henkilökunnan keskuudestaan esittämää henkilöä. Kokoonpanon tulee noudatta tasa-arvolakia, ts. miesten ja naisten suhteen tulee olla 4-6.

UUDEN johtokunnan nimittää uusi suomenkielinen opetuslautakunta. Uusi johtokunta kokoontuu ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa.

JOHTOKUNNAN TEHTÄVÄT löytyvät suomenkielisen opetuksen tulosyksikön toimintaohjeesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
mikä on Espoossa johtokunnan tehtävä? Eli millaiseen hommaan ja vastuuseen johtokunnan jäsenet sitoutuvat?
Kari

Martti kirjoitti...

Johtokunta on kunnallinen luottamuselin, jonka tehtävät on määritelty suomenkielisen opetuksen tulosyksikön toimintaohjeessa:

http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;11869;549;585;650;667

Johtokunta hyväksyy esittelystä koulun toimintaa ohjaavat tärkeät dokumentit: mm. opetussuunniteman, vuosittaisen työsuunnitelman ja budjetin.

Johtokunta on yhteistyöelin, jossa vanhemmat tuovat kotien ääen koulun päätöksentekoon.