Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, heinäkuuta 19, 2008

Hyvästi, Juha!

Kuvat: Julia Uotila ja Martti Hellström

LUOKANOPETTAJA Juha Hyvärinen siunattiin lauantaina 19.7. Kiteen siunauskappelissa kauniissa lähes helteisessä säässä. "Juhan ilmalla", niinkuin hänen pikkusiskonsa sanoi.

Siunauksen toimitti pastori Ilmo Kurkola. Tilaisuus oli lämmin. Siihen kuului opettajamme Uma Jutilan upeasti laulama GF. Händelin "Largo", virsi 571 ja Oskar Merikannon säveltämä Eino Leinon runo "Oi muistatko vielä sen virren".

Juhaa oli viimeisellä matkalla saattamassa nelisenkymmentä hänen lähisukulaistaan, ystävää ja työtoveria. Auroran koulun henkilökunnan ja johtokunnan puolesta jäähyväiset kävivät jättämässä kanssani Katri Ahola, Uma Jutila, Anna-Liisa Kurki, Liisa Mattila, Jukka Sarpila ja Julia Uotila. Liisa luki erityisopettajamme Hanna-Leena Tiusasen kirjoittamat muistosanat:

"Arkun kauniin ympärillä
seisoo joukko hiljainen.
Muistosi kaunis sydämissä,
suuri kaipaus sydänten.

Lähdit täältä niin yllättäin,
kesken parhaiden aikojen.
Niin paljon hyvää tehneenä,
niin paljon maailmaa nähneenä.

Nyt luottaa saamme hiljaa
sinun päässeen paikkaan parempaan,
josta meitä katsot hellien
ja kulkuamme seuraten.

Kiitos, Juha kultainen,
iloisista ajoista,
lämpimistä muistoista.
Pysyt aina rakkaana."
JUHA laskettiin viimeiseen lepoon oman isänsä viereen vehmaalle Kiteen hautausmaalle. Kukkien asettelun jälkeen lauloimme vielä "Suojelusenkelin".MUISTOTILAISUUS pidettiin Kiteen isossa pappilassa, komeassa puurakennuksessa. Vieraanvaraisesti saattoväelle tarjottiin karjalainen pitopöytä. Tilaisuudessa luettiin omaisille lähetetyt addressit ja Juhan oppilaiden suloiset jäähyväiskirjeet.
Juhan ystävä Jukka Putaansuu kertoi lämpimästi ja hauskasti muistoja sattumuksista Juhan kanssa, ja minä sain sitten muistella Juhan suurta merkitystä opettajana ja espoolaisen tieto- ja viestintätekniikan opetuksen taitavana kehittäjänä.

Juhan kuolinilmoitukset ovat sunnuntain Helsingin Sanomissa. Ilmoituksia on kaksi, joista toisen ovat lehteen laittaneet Juhan 3b-luokan oppilaat. Siinä Juhaa kuvataan lempeäksi, rohkeaksi ja taitavaksi opettajaksi. Juuri niin.

2 kommenttia:

emergency loan kirjoitti...

I like the way you wrote this kind of blog.


emergency loan

Anonyymi kirjoitti...

Kyyneleet nousivat silmiin, kun muistotekstejä Juhasta täältä ja koulun nettisivuilta luin.Kauniisti kirjoitettu. Kesällä tullut suru-uutinen pysäytti....
Vanhaa opettajaa Juhaa lämmöllä muistaen, Auroran ja Juhan vanha oppilas