Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Auroran koulun parakki poltettu

KUTEN varmaankin uutisista kaikki ovat kuulleet, Auroran koulun parakki on sytytetty tuleen.

Parhaillaan on meneillään palon jälkisammutus. Minulla ei ole vielä tarkkoja tietoja vahingoista, mutta on mahdollista, että parakkia ei voida lainkaan käyttää ennen korjauksia. Palomiehet arvioivat vahinkojen suuruudeksi 250 000 euroa.

Irtaimistovahingoista minulla ei ole käsitystä, mutta pelkään, että menetimme ATK-tilan ja sen koneet. Huomenna olemme varmaankin viisaampia.

Olen ollut yhteydessä opetustoimenjohtaja Kaisu Toivoseen, joka on parhaillaan vuosilomalla ulkomailla. Maanantaina aloitamme sijoitustilojen etsimisen. Parakissa opiskeli noin puolet koulumme oppilaista, koko alkuopetus ja lisäksi TriMix-luokka (ensi vuonna 4a-c), yhteensä seitsemän luokkaa. Päärakennus ja lisäsiipi eivät vahingoittuneet. Niissä on yhteensä tilat 11 luokalle (jos TS - ja TN-luokat otetaan kotiluokkakäyttöön).

Tavallisesti tällaisessa tilanteessa isoimmat oppilaat sijoitetaan toisissa kouluissa oleviin vapaisiin tiloihin. Tällöin saattaisi riittää, että 5-6-luokkien yleisopetus siirtyisi korjaustöiden ajaksi tilapäistiloihin. Toivottavasti kaikki neljä luokkaa mahtuisi samaan kouluun (esim. Pohjois-Espoon lukioon). Jos matkat ovat pitkät, oppilaat saavat matkakortit tai heidän kuljetetaan busseilla.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Pihalla on pitkään leikitty tulella. Paikalta oli poistunut useita alaikäisiä poikia, joista osa on tavoitettu. Huhujen mukaan kyseessä olivat oman kylän pojat.

KOULU alkaa joka tapauksessa 12.8, ja tiedotamme huoltajille siitä, kuinka opetus järjestetään sitä mukaa, kun päätöksiä tehdään. Näissä asioissa Espoolla on (valitettavasti) kokemusta.


Netissä on lisää tietoa tästä ikävästä asiasta mm. osoitteissa:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Poikien+epäillään+sytyttäneen+Auroran+koulun+tulipalon+Espoossa/1135238074619
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/07/678423
http://www.yle.fi/uutiset/24h/id96996.html
http://www.iltalehti.fi/espoo/200807230220952_eo.shtml
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1560897
http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=37433

1 kommentti:

Why kirjoitti...

Kiitos rehtorille ajanmukaisesta tiedottamisesta, tässäkin hyvin ikävässä asiassa. Toivotan jaksamista kaikille koulun opettajille.