Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, syyskuuta 22, 2007

Viikko pulkassa

KUVA: WeeGeellä on komea pienoismalli Träskändan kartanosta 1800-luvulla

SYYSLAUANTAITA, hyvä blogi!

VIELÄ tämän kuudennenkin kouluviikon tempo oli rytkyttävä. Tietysti paljolti oma vika. Maanantaina oli johtokunnan kokous ja kaksi tärkeää vierasta kylässä: Liisa Piironen ja Inari Grönholm. Tiistaina OHR. Keskiviikkona YT-istunto ja vammaisten asioita käsittelevän espoolaistyöryhmän kokous. Torstaina koulukuvaus meillä ja arviointitilaisuus Kalajärvellä. Perjantaina neuvottelu W+G:llä " Hölmäläisistä" Pikku-Auroran ja Espoo 550-työryhmän jäsenten kanssa. Kaikissa tärkeitä asioita ja osassa oikein valmistelu ja jälkitöitäkin. Lisäksi ilmoitin yleisurheilijamme ensi viikon Espoon YU-kisoihin. Hahmottelin oppimiskeskusten puolesta määrärahahakemustekstiä ja Espoon puolesta Tulevaisuuskasvatuksen kouluttajakoulutuksen ohjelmarunkoa Oph:lle Sukon pikkuapulaisena. Kokosin koulun omien TIP-kerhojen esittelyt Sarin avuksi ja toimitin syksyn ensimmäisen Aurora-lehden. Saimme Sirpan kanssa tehtyä tila- yms. varaukset Joryn syysseminaariin. Sovin aktorini kanssa mentoroinnin aikataulusta. Eli touhua riitti. Jokohan ensi viikolla saa ottaa kävelyaskelia :-)

VIIKON energialatureita olivat opebändin harjoitukset, Törrösen Sarin meille saalistamat jäähallivuorot, viiden opettajan saaminen tärkeisiin usein pitkäkestoisiin koulutuksiin, palaute ryhmäintegraatiosta tekemästäni videosta, Esan vetämän poikien jalkapallojoukkueen pääseminen jatkoon Espoon koulujen välisessa cupisssa ja tietysti perjantain päätteeksi tullut tieto, että "Hölmöläisprojekti" otetaan yhdeksi Espoo 550-vuotta päätapahtumaksi. Se tarkoittaa, että Pikku-Aurora saa rahaa toukokuisen tapahtuman tuottamiseen. ja iso Aurora apua ensi kevään koulutusprojektiin. Yes!

Lukuvuoden suunnitelmat on nyt pääosin tehty, ja pääsemme keskittymään itse työhön. Hyvää mieltä tuottaa myös mainio rahatilanne. Voimme tänä syksynä parantaa välinetilannettamme.

VIIKON energiaimureita olivat huoli henkilökunnan sairastumisista (flunssa iskee yhä uudelleen), muutamien oppilaitten käyttäytymisongelmat ja kaiken kukkuraksi monistuskoneiden (molempien) hajoaminen kesken koululehden kopiointia. Eipä ole tätä ongelmaa vuosiin ollutkaan! Ja huoltofirma unohti lähettää korjaajan! Joten maanantai-aamuna koneen ruumiin äärellä seisoo joukko vihaisia opettajia. Viikon päätteeksi tuli sähköpostiin vielä tosi ärjy kirje uinninopetusta järjestävältä taholta. Rehtorit ovat saaneet hieman ristiriitaisia ohjeita siitä, kuinka oppilaitten turvallisuus taataan suihkutiloissa, ja kun asia nostettiin pöydälle, niin liikuntapuolen ihmisillä meni herne nenään ja syvälle. Yritin lähettää sovittelevan kirjeen. Paljon huolia poisti uutinen, että koululakkoa ei tule. Rehtorien osalta päästiin varsin ikävästa tilanteesta, joka olisi aiheutunut, kun Espoon ja OAJ:n näkemykset siitä, voivatko rexit olla lakossa, olivat aivan päinvastaiset.

Ja virtaa sain myös ja erityisesti Reijo Wileniuksen kirjasta " Kuinka lapsille ja nuorille käy". Aamuaskareisiini on kuulunut kesästä alkaen virittää aivojani pohtimalla pedagogiikan käsitteitä ( ks. http://pedaogiikanaakkoset.blogspot.com - huomaa kirjoitusvirhe). Olen käynyt läpi jo 52 käsitettä. Wileniuksen teos antoi taas uusia aineksia ajattelulleni ja syyn päivittää useita sanoja. Se on hienoa.

Ei kommentteja: