Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

torstaina, lokakuuta 10, 2024

Kouluvaarin terveisiä juuri ennen syyslomaa

  K ylläpä aika rientää. Viimeinen keskiviikko-   ja kouluvaaripäivä ennen syyslomaa.  Loma tekee kaikille varmasti hyvää. Sen jälkeen  alkaakin nousu kohti joulua.  





Päivän ja seuraavienkin ohjelmaa käytiin läpi. 4b:lla on nyt vastuullaan ruokasalin tuolien alaslasku ja pöytien pyyhkiminen. Keiden vuoro? Työkasvatusta. Yes. . Siestalla otettaisin sisaruskuvia, ja nyt saatiin ohjeet pikkusisaruksen hakemisesta. Oppilaat otettiin mukaan suunnittelemaan torstain liikunnan ohjelmaa. Jumppasali  kun on varattu koulukuvauksille, ja luvassa on huomenna hurja ilma. Paras ehdotus voitti: liikuntaleikkejä omassa luokassa. Oppilaita houkuteltiin menemään mukaan ensi viikolla maanantai-iltapäivisin alkavaan sanataiteen kerhoon. Valtio maksaa.


Sitten musatunti. Luokka harjoitteli niin innoissaan kuppien avulla rytmijuttuja. Youtubesta. Hauskaa. Sitten katsottiin oppilaiden pyynnöstä uudelleen leffa nokkiskeikasta. Viimeiset soittonäytöt annettiin. Nokkahuilun soittojakso päättyy nyt,  ja vihkoon koottiin muistoja siitä. Syysloman jälkeen keskitytään sitten laulamiseen. Lopputuotteena  saattaa olla  oma  lastenlaululevy. Lähes kaikki halusivat laulaa soolon . Loput saavat  säestystehtävän.

Musa vähän venyi, mutta hyvin ehdittiin hyvin tarkastaa, että kotilaskut oli tehty ja treenata jakolaskua pelaamalla pareittain. 


Opettaja määräsi pelikaverit. Näin kaikki kohtaävat näin vuorollaan toisensa, eikä ketään torjuta- mikä on vaarana, jos oppilaat itse valitsevat parin.



Tauolle. Kahvi maistui ja raikkaat viinirypäleet.



Kouluvaari pääsi "rehtorin puhutteluun"  tärkeistä ajankohtaisista kouluasioista. Luokassa syvennyttiin sillä aikaa suomen kieleen ja  opeteltiin ymmärtämään sen monelle vieraampia sanoja. 
 




Espoo Cateringin lounaslistalla  oli  kaksi keittoa: tomaatti- ja jauhelihakeitto. Lisäksi tarjolla oli lämmintä leipää, juustoa, omenaa ja banaania, vettä ja maitoa. Tykättiin.

 



Pikku ruuansulattelutauon jälkeen alkoivat kielitunnit. Tunnin alussa oli sanakoe. Sitten kuunneltiin emateriaalista natiivien repliikkejä Lontoosta, toistettiin  yhteen ääneen ja drillattiin vielä kolmen hengen ryhmissä. Repetitio mater studiorum est.



Ulkona  satoi. Sisällä oli taas  tarjoilla teatteri- ja  bändikerho. Iltapäivällä oli luvassa laaja-alaisen erityisopettajan tunti koulukiusaamisen vastustamisesta,

Kouluvaari  joutui sanomaan kesken päivän iloiset heipat, koska hänellä oli kiire yliopistolle. Siellä oli alkamassa kasvatustieteellisen tiedekunnan 50-vuotisjuhlat.


Kiitoksia taas auroralaisille ja 4B-luokalle mukavas-ta koulupäivästä. Nähdään hyvin ansaitun syysloma-viikon jälkeen


 

Ei kommentteja: