Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 31, 2023

Didaktiikkaa opettamassa!

Hieno torstaipäivä. Pääsi opettamaan pitkästä aikaa didaktiikkaa aineenopettajiksi opiskeleville monen alan taitureille.Monen alan taitureita siksi, että tämä ryhmä ei pätevöidy yhden, saman oppiaineen aineenopettajaksi, vaan heidän aineensa on melkein kaikilla kasvatustiede. Joten tarvetta ja tilaa on luoville ratkaisuille.

Kyseessä on tuttu  kahteen kertaan hiottu PED0032 -luentokurssi, jossa on  18 opetustuntia. Tällä kertaa pakettiin  kuuluu myös 18 tuntia ryhmäharjoituksia. Tänään aamupäivällä oli kahden luentotunnin  paketti ja iltapäivällä kahden ryhmätunnin vastaava. Seuraavilla viikoilla luentoja ja 4 tuntia  kerran viikossa ja ryhmiä samoin. Koulutus tapahtui Siltavuodenpenger 10:ssä, jossa on saanut tehdä hommia vuosikausia. Olipa nostalginen olo. Macin sai kiinni tykkiin. Didaktiikka- leffan äänen sai kuulumaan JBL:n kautta. Ja unohtuneen puhelimen laturin saa varmaan takaisin ensi viikolla :-)

Palkan vuoksi ei kannata olla kateellinen.  Yliopistolla palkkiot ovat kovin maltilliset. Mutta muuten kyllä kannattaa. Monet didaktiikat (yleisdidaktiikka, ainedidaktiikat, ikäkausididaktiikat ja eri oppilaitosmuotojen omat didaktikat) ovat älyä kutkuttava haaste myös kouluttajalle. Tosi etuoikeutettu olo. 

PS. En tällä kertaa tehnytkään työmatkoja  omalla autolla.  Julkisilla säästää sekä rahaa että ilmastoa ja saa sopivasti myös terveellistä kävelyä.  Menomatka bussilla ja junalla kesti 65 min- omalla autolla ehkä 50 min - kun löytyy parkkipaikka. Paluumatka metrolla ja bussilla.  Yhteensä matkat  8,20 €. Puolet halvempi kuin pelkät parkkimaksut.



Ei kommentteja: