Kirjoja

Kirjoja

torstaina, elokuuta 11, 2022

Kouluvaarina ekana koulupäivänä. Siistiä.







Tänään koulut alkoivat mm. Espoossa. Eka koulupäivä kesän jälkeen on kaikille jännä. Minä sain mennä mukaan Auroran koululle kouluvaarina 2n-luokkaan. 

Silloin ennen.
Tuli melkein tippa linssiin, kun henkilö-kunta lauloi yhdessä pihalla lasten liikennelaulun. Ihan kuin. ennen vanhaan vanhassa Aurorassa. 

Uusi rehtori Hanna Ylimaula toivotti kaikki tervetulleiksi.

Sisään mentiin oikein luokkajonoissa- niinkuin minäkin aikanani Kallion kansakoulussa. Kengät riisuttiin eteisessä ; alakerran lattiat oli kesän aikana korjattu. Vaatteet kauniisti naulakkoon.

Koulupäivä kesti 3 tuntia. Silti siihen mahtui tosi paljon touhua. Leikittiin tutustumisleikkejä. Käytiin konkreetisti läpi paikan päällä koulualueen rajat. Jakauduttiin elokuun pöytäkuntiin. Käytiin niissä syömässä oikein nostalginen koululounas: jauhelihaa ja siivuperunoita + salaattia. Nimikoitiin laatikot. Jaettiin työjärjestykset ja sovittiin aamu- ja iltapäiväjakoryhmät. Leikittiin. Liikuntatanssittiin. Varmistettin ip-ryhmiin lähtevät.

2n-luokassa oli 18 lasta. Kaksi oli siirtynyt toisiin kouluihin, ja tilalle saatiin yksi oppilas Hämeenlinnan seminaarinkoulusta. Yksi oli vielä perheensä kanssa lomilla.

Tokaluokkalaisille päivän rutiinit  olivat tuttuja ja hyvin muistissa. Luokkatila oli tuttu, ja tyhjät seinät odottivat lasten töitä.

Lukuvuosi 2021-22 alkoi Aurorassa iloisissa ja rauhallisissa tunnelmissa. Kouluvaarin tärkein tehtävä oli tänään olla lähellä, paikalla ja mukana. Kuunnella lasten juttuja ja noudattaa opettajan toiveita.


M
yös espoolaiskouluissa on iso tarve apukäsille. Suosittelen lämpimästi  kouluvaarin ja - mummin pestiä kaikille lapsenmielisille senioreille. Hommassa sitoudutaan tulemaan vapaaehtoistyöhön päiväksi viikossa. Ruokapalkalla. 



Ei kommentteja: