Kirjoja

Kirjoja

torstaina, huhtikuuta 18, 2019

"Kivityönne on valmis!"

TÄNÄÄN klo 15.45 sain tekstiviestin. "Kivityönne on valmis." Vei muutaman tovin oivaltaa, mistä on viestissä on kysymys. Ahaa- siis siitä, että tammikuun 29. päivä poisnukkuneen äitini nimi on nyt saatu hakattua hautakiveen, ja hautakivi palautettua paikalleen Malmin hautausmaalle.

Kahdessa ja puolessa kuukaudessa on tehty tosi paljon. Onneksi Jonte-broidi on niin toimelias. Minä olen ollut hitaampi.

Tieto kuolemasta poisnukkuneelle tärkeille. Siunaustilaisuus valmisteluineen. Kotihoidon laitteiden palauttaminen. Arkun valinta. Kukat. Ohjelmat. Käsiohjelmat.  Musiikki. Muistotilaisuus. Tarjoilut. Kuolinilmoitus. Uurnan valinta. Tuhkaus. Hautaus. Valtava määrä paperiselvittelyä - hienoa, että on hautaustoimistoja. Asunnon tyhjennys. Erilaisten jäsenyyksien ja tilausten irtisanomisia. . Kalusteiden jakamista, myyntiä ja hävittämistä.  Uskomattoman vaikeasti järjestettyä poisnukkuneelle tulleiden  laskujen maksua. Hyi pankit!!!! Omaisuuden  ja omaisten selvittely. Perunkirjoitus. Perintöveropäätökset...  Ja se kivityö.

KUOLEMA maksaa. Kun on hautapaikka valmiina, voi selvitä about kymppitonnilla.  Voi  olla hyväkin, että touhua riittää. Se voi pakottaa kasvamaan surusta haikeuteen.

KÄVIMME tänään, kiirastorstaina sytyttämässä kynttilän Kaukon, Mantan ja Raunin haudalla. Minä, Marjut ja keskimmäisen lapsemme Santun pojat Milton (5v) ja Teo (2 v).

Milton sanoi, että hänellä on ikävä Rauni-mummia. Koska Rauni-mummi tykkäsi hänestä. Niin tykkäsikin. Ja kehui. 

1 kommentti:

Asko Leppilampi kirjoitti...

Jaksamista muuttuneissa olosuhteissa veli Martti. Hyvää pääsiäistä.