Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 29, 2017

Uuden aika alkaa

NO niin, Educa-viikonloppu meni. Kolme alustusta ja haastattelu tarkoitti suomeksi ja ruotsiksi sitä, että itseään viisaampia ei juuri ehtinyt kuuntelemaan. Nyyh.

JOUTSENLAULU? En huomannut tarkastaa, kuinka monessa Educassa on saanut olla äänessä, mutta monessa kuitenkin. On haastateltu Ben Furmania, Pasi Sahlbergia ja Mikael Jungneria. On puhuttu muutoksen johtamisesta, väkivallasta, yhteisöllisestä oppimisesta, tulevaisuuden koulusta  ja mm.  yhteistoiminnallisesta oppimisesta.

TÄNÄ vuonna sain jakaa  OPS-vinkkejä, nostettaa  pedagogisen johtamisen arvoa ja opastaa  opettajaksi opiskelevia johtajuuden salaisuuksiin. Mutta eiköhän se ala olla tässä.

SEURAAVAT kaksi viikkoa menevät vielä  keikoilla. Ne ovat myös  uuden aikaa.

Tiistaina käynnistyy kolmas Educoden Tutor-opettaja  valmennus. Olen faceliftannut ekan päivän ohjelmaa ihan reippaasti.

Keskiviikkona saan taas reissata  Forssaan.  Tein uudet diat Tölön koulun  OPSIN arviointi-vesoon.

Torstaina ja perjantaina rakennan  uutta alkua Tampereen NPDL- kouluille. Parin vuoden satsaukset uuteen pedagogikkaan ja  syväoppimiseen eivät ole kantaneet odotettua hedelmää.  Harmi. Ei auta kuin nöyrtyä ja palata alkulähteille.

KUN näistä tämän viikon keikoista selviää, on vielä yksi työviikko ennen pikku breikkiä.

Ei kommentteja: