Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, joulukuuta 18, 2016

Luokanopettajan päiväkirja tulee 28. kerran!

HUH! Luokanopettajan päiväkirja ilmestyy maaliskuussa 2017. Kirjalla on tiukka aikataulu, ja kirjoittajaryhmästä minä olin tällä kertaa "heikko lenkki". Olimme sopineet, että jokainen tuottaa toisten luettavaksi ensimmäiset tekstit marraskuun loppuun mennessä. Minä ehdin vasta nyt. Mutta hyvät niistä tuli. Koko teksti on oltava valmiina loppiaisena.

TOINENKIN moka sattui . Kenen lienee? Luokanopettaja-lehden tammikuun nrossa on ollut aina mainoksen lisäksi puffijuttu päiväkirjasta. Nyt se unohtui pyytää/kirjoittaa. Toivotaan, ettei se vaikuta myyntiin, joka on liitolle tosi tärkeä tulonlahde. Nooh. Laitan puffitekstin tähän.

Luokanopettajan päiväkirja 2017-18

Tilaa jo 28. kertaa ilmestyvä Luokanopettajan päiväkirja heti tammikuussa, niin varmistat, että saat omasi. Vaikka painoksia on jatkuvasti kasvatettu, päiväkirjan eri mallit  on myyty viime vuosina usein loppuun ennätysajassa.

Luokanopettajan päiväkirja  on räätälöity luokanopettajan työkaluksi. Se on kalenteri ja hallinnollisten päätösten henkilökohtainen muistio. Siinä on työtä helpottavia päätöspohjia ja monistepohjia esim. ohjeiden antamiseksi sijaiselle. Siinä on tilaa, jonne  kirjata tärkeät ja salassa pidettävät opetustasi koskevat asiat. Ne ovat siellä paremmassa tallessa  kuin  irtolapuilla tai ruutuvihkossa.  Valmiille lomakepohjille voit koota tietoja oppilaista, koearvosanoista, oppilaan saamasta tuesta, erikseen laskutettavista tunneista, omista poissaoloistasi ja esim. määrärahojen käytöstä. Tiedot ovat suojassa uteliailta silmiltä. Päiväkirja on henkilökohtainen, eikä sitä tarvitse luovuttaa lukuvuoden päätyttyä kanslian arkistoihin.

Päiväkirja on myös opettajan pedagoginen suunnittelu- ja itsearviointityökalu. Kirjassa on suunnittelupohjia lukukauden, kuukauden ja viikon työlle. Viikkoaukeamilla on tilaa omille merkinnöille.

Ensi lukuvuoden päiväkirjan teemana on peruskoulun vuosikymmenet.  Vuosi 2017 on paitsi Suomi 100-vuotta- vuosi myös 40-vuotisjuhlavuosi; koko maa oli vuonna 1977 peruskoulun piirissä. Kullekin  kuukaudelle ja viikolle on koottu ajatelmia ja toiminnallisia ideoita tukemaan opettajaa ja hänen luokkaansa peruskoulun hengessä.

Luokanopettajan päiväkirjan kiitelty erikoisuus on vuoden 2017 alussa päivitetty  ”Pykäläviidakko”, johon on koottu aakkosellisesti hakusanoittain luokanopettajalle tärkeitä säädöksiä. Siihen kannattaa paneutua, koska virkamiehen edellytetään tuntevan työtään koskevat säädökset.

Järjestyksessään 28:nnen Luokanopettajan päiväkirjan on toimittanut tuttu työryhmä Martti Hellström, Mirja Holste, Pekka Rokka ja Inger Sundblad. Päiväkirjassa on säilytetty parhaiten toimineiksi katsotut ratkaisut, ja sitä kehitellään jatkuvasti palautteen perusteella. 

Ei kommentteja: