Kirjoja

Kirjoja

torstaina, huhtikuuta 14, 2016

Intohimolle voi raivata tilaa koulupäivän rakenteeseen

TÄSSÄ  blogissa on esitelty mm. Pasi Sahlbergin ja Hannu Simolan esittämää ajatusta, että koulupäivään pitää raivata tilaa lapsille itselleen tärkeille asioille. Ja kuten täällä vierailleet ovat lukeneet, idea ei ole uusi.

Ns. kokonaista koulupäivää kokeiltiin tämä asia mielessä 2000-luvun alussa eri puolilla Suomea. Ja tarkasti ottaen idean juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun ja Herra Washburnen ns. Winnetka-suunnitelmaan.

SAMAAN tarpeeseenkoulupäivän rakennetta on kehitetty espoolaisessa Auroran koulussa. Siellä otettiin käyttöön ns. siesta syksyllä 1991. Välitunnit koottiin pitkäksi  75 minuutin tauoksi keskelle päivää. Tauon aikana oppilaille on tarjolla monenlaista toimintaa, mm. kerhoja.  Ja homma jatkuu yhä - jopa väistötilossa.

Yle teki touhusta tv-pätkää, joka on ainakin jonkin aikaa nähtävissä Yle Areenassa. Tässä linkki http://areena.yle.fi/1-3142342.  Juttu alkaa 10 minuutin kohdalla.

LISÄÄ tietoa tästä siesta-systeemistä löytyy  linkistä: http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2009/06/auroran-siesta-18-vuotta.html

Ei kommentteja: