Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, marraskuuta 22, 2015

Tuunaa oppituntisi- työpaja

MAANANTAI on tärkeä päivä. About 100 uutta opettajaa muista kuin ensimmäisen aallon   NPDL- kouluista saa mahdollisuuden tutustua  oppimisen suunnittelun malleihin, jotka tukevat sekä opetussuunnitelmatyötä että  Oppimisen Pohjantähti- verkoston  Suomeen lanseeraamaa NPDL- ohjelmaa. Educode  järjestää nimittäin Messukeskuksessa yhden päivän työpajan, jonka tavoitteena on oppia  ”tuunaamaan” perinteisestä oppitunnista laaja-alaista osaamista edistävä  oppimiskokonaisuus.

PÄIVÄ alkaa aamukahveilla klo 8.30. Minulla on ilo pitää puolen tunnin alustus päivän teemaan: opetuksen muutokseen. Sen jälkeen on vuorossa 50 minuutin paneeli, jossa vieraina ovat:

  • Kouluttaja, opetussuunnitelmakehittäjä Iida-Maria Peltomaa, Proedugo
  • Kehittämispäällikkö Nina Lahtinen, OAJ
  • Luokanopettaja Juho Norrena, Viherkallion koulu
  • Lehtori Pekka Peura, Martinlaakson lukio  ja
  • Ohjelmajohtaja Vesa Äyräs, Microsoft

ENNEN lounasta esitellään 21. vuosisadan taitojen oppimisen suunnittelun malli :  21CLD, NPDL:n opetuksen suunnittelun työkalu ja Pekka Peura kertoo oman opettajatarinansa.

LOUNAAN jälkeen kuullaan opettajatarina Kokkolasta, ja sen jälkeen käynnistyy  ryhmätyöskentely, jossa ”Tuunataan” perinteisestä oppitunnista laaja-alaista osaamista edistävä oppimiskokonaisuus. Iltapäivän aikana kuullaan vielä opettajatarina Oulusta ja käydään loppukeskustelu.

TEEN muistiinpanoja ja laitan sitten blogiin tiivistelmän päivän annista.
Ei kommentteja: