Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, marraskuuta 14, 2015

Kiitoksia, Jyväskylä!

YÖKSI kotiin! Upeaa, että Jyväskylästä pääsee koneella Helsinkiin. Harmi, ettei sinne lennetä lauantai-aamuna. Matka koneella taittuu 35 minuutissa. Junalla meni 3,5 tuntia. Mutta käytin ajan hyväksi ja tein töitä.

KEOS-ohjelma oli jos mahdollista vielä monipuolisempi kuin kuvittelin. Joka puolella Paviljonkia oli kiinnostavia paneeleita. 2000 ihmistä siirtyi salista toiseen, ja useimmat  tuvat oli loppuunmyyty.

Lounasta jaettiin useassa pisteessä. Kana oli hyvä valinta Logistiikka toimi.

ITSE ehdin seurata  kunnolla vain yhtä tapahtumaa: Jyväskylän yliopiston järjestämää kalamaja-metodilla toiminnutta  "saunaa". KEOS-esitteessä se esiteltiin näin:

"Paneeli: OKL:n Sauna
Opettajaopiskelijat ja opettajankouluttajat lämmittelevät ajankohtaisten aiheiden kimpussa: Mihin oppiaineita tarvitaan? Mihin ilmiölähtöinen opetus meitä haastaa? Miten digitalisaatio muuttaa oppimisen prosesseja? Millaista on yhteisopettajuuden pedagogiikka? Opettaja-opiskelijat kulkevat aamupäivän aikana KEOS-väen keskellä haastatellen ja aineistoa keräten. Iltapäivällä alkaa löylynheitto. KEOS-lauteille kutsutaan opetusalan toimijoita taittamaan peistä yllä mainituista kolmesta aiheesta. Lauteet toimivat fishbowl-periaatteella eli tule ja kerro ajatuksesi ja kokemuksesi sinäkin! Kun joku pyrkii lauteille, jonkun on lähdettävä. Pidetään löyly sekä purevana että vetreyttävänä. Tunkua lauteille! Yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen kehittämisryhmä (YVV-kehry); Matti Rautiainen, Tiina Silander ja  Emma Kostiainen; opettajaopiskelijat."

TOIMI. Älykästä keskustelua, monta pisaraa huumoria. Mutta mitä jä lopulta käteen?

OMA työpajani oli kello 14.30- 15.50.  Tekniikka toimi. Porukkaa oli sopivasti. Pysyin aikataulussa, ja lähes koko koulujen toimintakulttuurin 10-vuotiskatsastus saatiin vietyä läpi. Krääk. Koska kiire oli lentokentälle, oikaisin vähän lopussa.

OLI mukavaa nähdä niin monta tuttua. Näin (kaukaa) mm. Mika Riskun ja Ulla Siimeksen. Oikein puhumaan pääsin mm.  Marja Hänninen-Helinin, Hanna Järvelinin, Minna Riikka Järvisen, Anne Kolehmaisen, Petri Kääriäsen, Petri Lindroosin, Pekka Luodon, Heljä Misukan, Risto Rönnbergin, Johanna Pietilän, Jouko Salon, Juha Toikkasen kanssa ja Tarja Tuomaisen kanssa. Anteeksi, jos unohdin  jonkun.

JÄRJESTELIJÖILLE kaunis kiitos.

Ei kommentteja: